Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Şeful Poliţiei Române despre testele cu poligraful la IPJ Buzău

Şeful Poliţiei Române despre testele cu poligraful la IPJ Buzău

Cătălin Ioniţă a spus sâmbătă, despre verificările făcute la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău în legătură cu testele cu poligraful, că între timp a fost constituit un dosar penal şi că "tot materialul" va fi trimis Parchetului General.

Iulian Budușan 0 comentarii

Şeful Poliţiei Române Cătălin Ioniţă a spus sâmbătă, despre verificările făcute la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău în legătură cu testele cu poligraful, că între timp a fost constituit un dosar penal şi că "tot materialul" va fi trimis Parchetului General. La sfârşitul lunii trecute, IGPR a început verificări la IPJ Buzău, după ce deputatul PSD Andreea Cosma şi fratele acesteia au reclamat că testele cu poligraful făcute acolo ar fi fost falsificate.

"Între timp, s-a constituit dosar penal. Imediat ce am aflat, am dispus controlul la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, cu prezenţa IGPR. Tot materialul va fi trimis Parchetului General”, a declarat Cătălin Ioniţă.

Şeful Poliţiei Române se află la Mamaia, alături de ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, unde au mers să inspecteze stadiul pregătirilor pentru minivacanţa de 1 Mai.

Poliţia Română anunţa la sfârşitul lunii trecute că s-a constituit o echipă de control pentru a face verificări la IPJ Buzău, după ce deputatul PSD Andreea Cosma şi fratele acesteia au a reclamat că testele cu poligraful făcute acolo ar fi fost falsificate. Inspectorul şef al IPJ Buzău Virgil Pantazi spunea atunci, referindu-se la afirmaţiile făcute de deputatul PSD Andreea Cosma şi de fratele acesteia conform cărora martori falşi erau trimişi de la DNA Ploieşti pentru a fi testaţi cu poligraful la Buzău, că există practica de a se face astfel de teste în alt judeţ şi că nu au existat contestaţii vizând activitatea psihologului care operează poligraful de la Buzău.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan spunea şi ea că vor fi făcute verificări la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.

"Conducerea Poliţiei Române a dispus constituirea unei echipe de control, pentru verificarea aspectelor în cauză, semnalate la nivelul IPJ Buzău. Activitatea de verificare se efectuează sub coordonarea specialiştilor Direcţiei Control Intern şi a Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, anunţă luni IGPR.

Potrivit instituţiei, la IPJ Buzău, în perioada 2014-2017 au fost făcute 91 de testări cu aparatul poligraf, niciun rezultat nefiind contestat.

Comentarii

loading...