15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăȘeful Secretariatului General al Guvernului, consiliat de un condamnat penal pentru abuz...

Șeful Secretariatului General al Guvernului, consiliat de un condamnat penal pentru abuz și fals

Tiberiu Horațiu Gorun a preluat, de la începutul lunii februarie, șefia Secretariatului General al Guvernului, printr-o decizie a premierului Florin Cîțu, după ce, anterior, liberalul gorjean a deținut funcția de secretar general adjunct al Ministerului de Finanțe, post în care a colaborat o bună perioadă de timp cu actualul premier.

Fiu al profesorului universitar Adrian Gorun, președintele Senatului Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Horațiu Gorun a exercitat, de asemenea, vreme de peste 6 ani, o funcție didactică, în cadrul Universității din Târgu-Jiu, trecându-și în palmaresul administrativ atât postul de subprefect de Gorj cât și cel de director al Direcției Județene de Tineret și Sport.

Orientat politic, după o carieră care l-a purtat din PNL în PLD și apoi în PDL, pentru a reveni în 2014 la partidul pe care îl părăsise în 2007, Tiberiu Horațiu Gorun a demonstrat că nu dă prea multe parale pe sloganul electoral al colegilor USR – PLUS din Coaliția de guvernare, ”Fără hoție și corupție ajungem departe”, alegându-și, pe post de consilier, tocmai un condamnat într-un dosar de corupție!

Consilierul lui Gorun, condamnat în Dosarul Ridzi

Concret, unul dintre consilierii actualui șef al SGG este O. D. P., fostul director al Direcției Buget Contabilitate din cadrul Minsterului Tineretului și Sportului, condamnat de Înalta Curte de Casație și de Justiție, în februarie 2015, la trei ani de închisoare și șase ani de supraveghere, în așa numitul dosar ”2 Mai”, în care fosta ministră al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a fost condamnată la 5 ani de închisoare, alături de alte 11 persoane, foşti angajaţi ai ministerului Tineretului, administratori de firme și colaboratori. Ridzi a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit în 2009 servicii fictive unor companii preferenţiale, pentru organizarea manifestărilor de Ziua Tineretului, şi astfel a adus un prejudiciu de peste 600.000 de euro Ministerului Turismului.

În ceea ce îl privește pe actualul consilier al șefului Secretariatului general al Guvernului, prin decizia penală nr. 24 din 16.02.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să îl condamne ”pe inculpatul D. O. P., director al Direcției Buget Contabilitate din cadrul M.T.S., la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 6 ani, ce constituie termen de încercare și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și fals intelectual în legătură cu fapte de corupție în formă continuată”.

Potrivit declarației sale de avere, depusă pe data de 29 martie, O. D. P. a încasat în 2020, ca și salariat al Consiliului Național de Combatere a Discriminării, 12.485 de lei, alți 59.103 lei fiind primiți pe post de salariu de la Asociația Euro <26, furnizor de formare profesională, acreditat de Agenția Națională pentru Calificare. Interesant este faptul că Asociația Euro <26 apare ca și partener, în cel puțin un proiect major, cu Universitatea Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, adică instituția unde șeful actualului consilier din SGG a lucrat ca profesor universitar, și al cărei Senat este prezidat de chiar tatăl lui Tiberiu Horațiu Gorun.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă