28.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Parchetul și Serviciul Omoruri al Poliției cercetează cazul celor trei decese din camionul ATI

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunțat, luni seară, că polițiștii de la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei cercetează cazul celor trei pacienți cu Covid care au murit în camionul ATI.

În paralel, la acest dosar lucrează și procurori de la Parchetul Capitalei. Trupurile celor trei persoane decedate au fost transportate la Institutul de Medicină Legală (IML).

TIR-ul ATI în care au murit, luni, respectivii pacienți era staționat în incinta Spitalului „Victor Babeș” din București, spital aflat în subordinea Primăriei Generale a Capitalei. La rândul lui, camionul ATI este cumpărat de Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, ceea ce face ca responsabilitatea acestui incident tragic să fie neclară.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că a discutat prin telefon cu comisarul Radu Gavriș, adjunctul șefului Poliției Capitalei, încă din după-amiaza zilei de luni, 12 aprilie, iar acesta i-a spus că știe deja despre cazul de la „Victor Babeș” și că o echipă de la Serviciul Omoruri va lucra la această anchetă.

Un element neclar este cine a anunțat, extrem de rapid, Poliția Capitalei despre incidentul de la Spitalul „Victor Babeș”, în condițiile în care secretarul de stat Arafat a recunoscut că responsabilii din spital nu au sunat la 112 ci au apelat direct la ambulanțe pentru a salva acei pacienți aflați încă în viață în camionul unde se oprise oxigenul.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă