Captură The Guardian

Captură The Guardian

Spionii Americani si Britanici ”M-au vrut dispărut!” Edward Snowden 2 ore de interviu in Guardian

The Guardian a publicat, vineri, 13 septembrie, interviu în exclusivitate cu cel mai cunoscut avertizor din lume, Edward Snowden, cel care a înfierat serviciile Americane cu dezvăluirile sale

Rl online 0 comentarii

Cel mai cunoscut avertizor de integritate sau ”whistleblower” din lume, Edward Snowden, spune că a simțit o atenuare a ostilității publice față de el în SUA, cu prvire la dezvăluirile sale.

Documentele sale top ”secret” au arătat dimensiunea programelor de supraveghere globală derulate de agențiile de spionaj americane și britanice.

Într-un interviu de două ore la Moscova pentru a marca publicarea cărții care cuprinde memoriilor sale :” Permanent Record”, Snowden a spus că deși dezvăluirile sale au provocat un cutremur acum, chiar foștii critici au recunoscut că „trăim într-un mod mai bun, mai liber și lume o mai sigură ”datorită revelațiilor sale.

În carte, Snowden descrie în detaliu pentru prima dată trecutul său și ce l-a determinat să scurgă detalii despre programele secrete derulate de Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) și de sediul secret al comunicării din Marea Britanie, GCHQ.

El descrie cei 18 ani de la atacurile din 11 septembrie drept „o litanie (Acatist) de distrugere americană prin autodistrugere americană, cu promulgarea politicilor secrete, legilor secrete, curților secrete și războaielor secrete”.

Snowden a mai spus: „Pericolul cel mai mare este în continuare, cu rafinarea capacităților de inteligență artificială, precum recunoașterea facială și a modelului.” Se arată în interviul The Guardian.

 

 

Comentarii

loading...