10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSpionii Americani si Britanici ”M-au vrut dispărut!” Edward Snowden 2 ore...

Spionii Americani si Britanici ”M-au vrut dispărut!” Edward Snowden 2 ore de interviu in Guardian

Cel mai cunoscut avertizor de integritate sau ”whistleblower” din lume, Edward Snowden, spune că a simțit o atenuare a ostilității publice față de el în SUA, cu prvire la dezvăluirile sale.

Documentele sale top ”secret” au arătat dimensiunea programelor de supraveghere globală derulate de agențiile de spionaj americane și britanice.

Într-un interviu de două ore la Moscova pentru a marca publicarea cărții care cuprinde memoriilor sale :” Permanent Record”, Snowden a spus că deși dezvăluirile sale au provocat un cutremur acum, chiar foștii critici au recunoscut că „trăim într-un mod mai bun, mai liber și lume o mai sigură ”datorită revelațiilor sale.

În carte, Snowden descrie în detaliu pentru prima dată trecutul său și ce l-a determinat să scurgă detalii despre programele secrete derulate de Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) și de sediul secret al comunicării din Marea Britanie, GCHQ.

El descrie cei 18 ani de la atacurile din 11 septembrie drept „o litanie (Acatist) de distrugere americană prin autodistrugere americană, cu promulgarea politicilor secrete, legilor secrete, curților secrete și războaielor secrete”.

Snowden a mai spus: „Pericolul cel mai mare este în continuare, cu rafinarea capacităților de inteligență artificială, precum recunoașterea facială și a modelului.” Se arată în interviul The Guardian.

 

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă