Foto: shutterstock

Foto: shutterstock

Statele Unite sunt pe punctul să confirme existența OZN

Obiectele Zburătoare Neidentificate (OZN), unul dintre fenomenele cele mai stranii din istoria lumii, sunt analizate într-un raport care va fi înaintat Congresului Statelor Unite.

Mihai Diac 0 comentarii

Serviciile de informații din SUA derulează o anchetă comună cu privire la fenomenul OZN, anchetă care se va finaliza printr-un raport cerut de Congresul de la Washington.

Controversa privitoare la subiectul OZN a pornit imediat după finalul celui de-al doilea Război Mondial, adică în anii “războiului rece”, ceea ce a sugerat că misterioasele obiecte zburătoare ar putea reprezenta o amenințare pentru țara unde erau remarcate. Evenimente stranii, cum ar fi observarea pe cer, mai ales noaptea, a unor lumini sau a unor obiecte aeriene ciudate, au fost consemnate în mai multe țări ale lumii, cel mai frecvent în SUA.

Treptat, termenul folosit inițial, UFO (Unidentified Flying Objects) a fost înlocuit cu UAP (Unidentified Aerial Phenomena), sugerându-se astfel că nu ar fi vorba de obiecte necunoscute ci doar de fenomene neelucidate.

Acesta este contextul în care, la data de 3 mai 2021, Departamentul Apărării al SUA a transmis un comunicat în care anunța că deschide o nouă investigație.
 
“Planificăm să începem evaluarea subiectului în mai 2021. Obiectivul acestei evaluări este să stabiliți măsura în care Departamentul Apărării a întreprins acțiuni cu privire la Fenomenele Aeriene Neidentificate (UAP)”, preciza Pentagonul. Această anchetă se face la nivel de comandanți, de unități militare și de servicii de informații.
 
“Există filmări cu obiecte care au apărut pe cer, despre care nu știm ce sunt, nu putem explica cum s-au deplasat - traiectoria lor. Oamenii încearcă să-și dea seama ce sunt”
 
Barack Obama,
Fost președinte al SUA
 
Intervievat într-o emisiune de televiziune, fostul președinte Barack Obama a precizat că s-a interesat de acest subiect la momentul instalării sale la Casa Albă. Președintelui Obama i s-a răspuns că Statele Unite nu au capturat ființe sau nave extraterestre dar că există filmări ale unor fenomene aeriene neelucidate, aflate încă în cercetare.

“Astronomia este unul dintre cele mai provocatoare domenii ale gândirii și cercetării. Planeta noastră are resurse finite și suntem într-o cursă pentru a le gestiona cât mai eficient”
 
Klaus Iohannis,
Președintele României
 
Președintele României a declarat că astronomia este și un instrument pentru cercetarea și descoperirea de noi resurse materiale, necesare evoluției economice.
 
Readucerea în atenția publică a subiectului OZN (subiect care, în mod real, n-a fost închis niciodată) poate avea explicații politice, economice sau chiar militare.
Un indiciu în acest sens este chiar o declarație prezentată de președintele României, Klaus Iohannis.

La data de 17 mai 2021, cu prilejul Zilei Astronomiei, președintele Iohannis transmitea un mesaj în care sublinia că resursele planetei sunt limitate și că astronomia este unul dintre instrumentele ce pot fi folosite pentru a le suplimenta.

Drept urmare, accelerarea acțiunilor diferitelor țări în Cosmos, chiar și sub pretextul investigării fenomenului OZN, poate avea în realitate scopul de a găsi și de a acapara noi resurse minerale. Sunt de remarcat activitățile spațiale desfășurate de marii concurenți politici ai lumii – SUA, Rusia, China, Uniunea Europeană. Tot între acești concurenți se desfășoară și competiția militară, iar cel mai nou sector al competiției militare este spațiul cosmic.

În Statele Unite, activitățile spațiale sunt puternic impulsionate de informații „pe surse” care susțin că, în ultimii trei sau patru ani, nave și avioane militare ar fi remarcat, deasupra oceanului, faimoasele fenomene UAP. La investigația pe acest subiect participă și FBI, care este principala instituție de protecție internă a SUA.

Raportul de anchetă la care lucrează serviciile de informații ale SUA a fost cerut de Congres dar el va ajunge, cu certitudine, și pe masa președintelui Joe Biden. Va fi interesant de văzut cât de transparent va fi, pe acest subiect, actualul lider de la Casa Albă. Pentru că Barack Obama, unul dintre predecesorii lui, n-a negat fenomenul UAP, dar nici n-a fost prea comunicativ, când i s-a cerut punctul de vedere. “Nu am nimic de raportat pentru voi astăzi”, a conchis Obama.

Comentarii

loading...