13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTăriceanu, după ce a fost audiat la Parchet: Nu am nicio emoție

Tăriceanu, după ce a fost audiat la Parchet: Nu am nicio emoție

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, după ce a ieșit de la PG, că nu a dat nicio declarație în fața procurorilor, ci a venit doar pentru a cere dosariul în vederea studierii acestuia. Tăriceanu a adăugat că „procuratura face o confuzie cu privire la atribuțiile președintelui Senatului”, întrucât deciziile de incompatibilitate se iau cu votul majorității senatorilor, nu „la discreția liderului Senatului”.

„Sigur că procurorii cred că fac o confuzie. Președinele Senatului cred că e seful Senatului. Sunt niste proceduri în Senat. Deciziile de incompatibilitate care se pun în practică se pun cu votul majorității senatorilor, nu la discreția presedintelui Senatului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la ieșirea de la PG.

Fostul lider al Senatului a adăugat că nu a dat nicio declarație în fața procurorilor, ci a venit doar pentru a cere dosarul în vederea studierii.

„Azi nu am dat nicio declaratie. Am cerut dosarul pentru studiu. Nu am nicio emotie. Sunt niste confuzii pe care le face procuratura cu privire la atributiile presedintelui Senatului”, a adăugat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, miercuri, în jurul orei 16.30, la Parchetul General, pentru a da explicații în dosarul penal ce vizează fapte de abuz în serviciu şi uzurpare a unor calităţi oficiale.

Acuzațiile pe care i le aduc procurori sunt de abuz în funcție și au legătură cu anchetă penală demarată la începutul acestui an. Parchetul General a făcut investigații pentru abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale, după ce parlamentarul Cristian Marciu a rămas membru al Senatului, deși în 2015 justiția a decis definitiv că a încălcat legea incompatibilităților și ar fi trebuit să își piardă funcția.

Tăriceanu este implicat în acest dosar deoarece, în calitate de preşedinte al Senatului, nu ar fi dat curs, în 2017, solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate de a-l elibera din funcţie de Marciu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă