21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăȚigări de contrabandă, ascunse în piese de mobilier

Țigări de contrabandă, ascunse în piese de mobilier

Poliţiştii au descoperit sâmbătă, în urma a cinci percheziţii efectuate în Capitală, peste 460.000 de ţigări de contrabandă ascunse în interiorul unor piese de mobilier.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR, au efectuat cinci percheziţii, în Bucureşti, la domiciliile a cinci persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, precum şi la un depozit de mărfuri.

“Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2017-2018, cele 5 persoane bănuite de comiterea faptelor ar fi achiziţionat şi comercializat ţigări, în afara antrepozitului fiscal. Pentru valorificarea acestora pe pieţele statelor din Comunitatea Europeană, se pare că ţigaretele ar fi fost ascunse în interiorul unor piese de mobilier”, se menţionează în comunicat.

Sursa citată precizează că, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 466.600 de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă precum şi 77.400 de lei despre care există suspiciunea că a fost obţinută în urma unor activităţi ilicite.

Anterior acestei acţiuni, arată IGPR, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul dosarului penal aflat în instrumentare, poliţiştii au mai confiscat 288.000 de ţigarete.

Urmează ca în cursul zilei două dintre persoanele vizate de anchetă să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă