16 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Directorul liceului românesc din Tiraspol a fost grav rănit într-un accident de mașină

Directorul Liceului „Lucian Blaga”, cu predare în limba română, din orașul Tiraspol, profesorul Ion Iovcev, a fost grav rănit într-un accident de mașină.

Informația cu privire la acest eveniment a fost oferită chiar de profesorul Iovcev printr-un mesaj postat pe internet. La momentul accidentului, directorul liceului era pasager într-o mașină condusă de șoferul său.

Ion Iovcev a precizat că accidentul a fost produs de un tânăr de 21 de ani, care conducea un Mercedes și a cărui mașină ar fi intrat în mașina în care se afla profesorul. În urma accidentului, Ion Iovcev a fost internat la spitalul din orașul Căușeni, iar șoferul mașinii sale a fost trimis la un spital din orașul Tiraspol.

Tiraspolul este centrul administrativ al regiunii separatiste Transnistria, din estul Republicii Moldova. Regiunea are populație în majoritate rusofonă, iar Liceul „Lucian Blaga” este una dintre foarte puținele școli cu predare în limba română din Transnistria.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă