6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăToate tezele de doctorat de la Academia SRI vor fi verificate contra...

Toate tezele de doctorat de la Academia SRI vor fi verificate contra plagiatului

Pentru 11 teze de doctorat susţinute la ANI au fost aduse dovezi că sunt plagiate, menționează jurnalista Emilia Șercan într-un articol publicat pe site-ul PressOne.

În acest context, rectorul ANI, Adrian Ivan, a precizat că toate tezele de doctorat vor fi verificate printr-un filtru antiplagiat.

“Dacă se constată plagiatul, propun retragerea titlului”, a declarat rectorul Adrian Ivan.

Acesta a preluat conducerea ANI în anul 2017. Până la acel moment, la ANI fuseseră susținute 84 de teze de doctorat, iar după ce Adrian Ivan a preluat conducerea ANI a mai fost susținută o singură teză.

Nouă dintre persoanele care au obținut titlul de doctor la ANI au cerut să renunțe benevol la acest titlu, în anul 2016. Printre cei nouă solicitanți s-a numărat și fostul premier Mihai Tudose.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă