Trei români acuzați de atacuri informatice în străinătate au fost arestați

Trei români acuzați de atacuri informatice în străinătate au fost arestați

Trei români au fost reținuți la București sub acuzația că au comis atacuri informatice asupra unor bănci din Lituania şi Estonia, a anunțat Poliția Română.

Mihai Diac 0 comentarii

Trei români au fost reținuți la București sub acuzația că au comis atacuri informatice asupra unor bănci din Lituania şi Estonia și urmează a se propune arestarea lor, a anunțat, marți, Poliția Română.

"În urma a patru percheziţii efectuate în Bucureşti, au fost depistate mai multe persoane bănuite că ar fi prejudiciat 600 de victime, clienţi ai unor bănci din Lituania şi Estonia, cu 200.000 de euro. De asemenea, au fost stopate transferuri frauduloase în valoare de 300.000 de euro. Cercetările au fost efectuate împreună cu autorităţile din Lituania şi Estonia, în cadrul unei echipe comune de anchetă, iar acţiunea a beneficiat de suportul EUROPOL şi EUROJUST", anunță un comunicat transmis, luni, de IGPR.

La acțiunea de la București au participat poliţişti din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice împreună cu procurori din Structura Centrală a DIICOT.

Comentarii

loading...