23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTudorel Toader vrea ”valorificarea forţei de muncă din penitenciare”

Tudorel Toader vrea ”valorificarea forţei de muncă din penitenciare”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că şi-a propus ”valorificarea forţei de muncă din penitenciare” şi a cerut Administraţiai Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să comunice numărul deţinuţilor apţi de muncă, disponibilitatea acestora de a lucra în afara penitenciarelor şi domeniile în care aceştia ar putea lucra. Toader anunţă, de asemenea, că se va suplimenta schema de personal necesar pentru supravegherea deţinuţilor.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat, miercuri, un mesaj pe Facebook, intitulat ”valorificarea forţei de muncă din penitenciare”.

”În vederea unei mai bune reintegrări sociale, precum şi a valorificării potenţialului uman existent în penitenciare, de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor am solicitat următoarele numărul deţinuţilor apţi de muncă, disponibilitatea acestora de a munci în afara penitenciarelor, domeniile în care aceştia sunt pregătiţi să muncească şi reparţiţia pe fiecare penitenciar”, scrie Toader în mesaj.

Ministrul Justiţiei precizează că, ulterior, ”în condiţiile legii, pe bază unui contract de prestări servicii, deţinuţii vor putea presta diferite activităţi lucrative”.

”Se va asigura suplimentarea schemei de personal necesar pentru supravegherea deţinuţilor”, mai scrie Toader pe Facebook. 

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă