29.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Udrea: Oamenii de afaceri se îmbulzeau la petrecerile SRI. Ghiță a fost un fel de băiat de mingi

Elena Udrea mai susţine şi că unii oameni de afaceri aduceau la SRI genți cu bani, pentru a scăpa de dosare și pentru a primi protecție în plan economic.

„Au fost mai multe discuții din care eu știam că Dorin Cocoș ajuta cu bani pe cei care îi erau indicați de Coldea și Maior, unul dintre ei fiind Sebastian Ghiță și postul RTV. (…) Imediat după am facut două denunțuri, unul împotriva domnului Coldea și unul împotriva doamnei Kovesi, în care eu spuneam despre cadouri primite, genți cu bani duse în sediul din Băneasa. Denuțurile au fost închise pe repede înainte, s-au soluționat cu neînceperea urmăririi penale, dar consecința pentru mine au fost șase cereri de arestare, trei dosare pe care le am în instanță și un război pe care îl duc de atunci cu doamna Kovesi și cu domnul Coldea.

Eu cred că toată lumea își dorea să fie în anturajul celor de la SRI. Era o îmbulzeală și o competiție, cine ajunge să fie băgat în seamă. Sebastian Ghiță a fost un fel de băiat de mingi al lui Coldea și al lui Maior. Le făcea diverse servicii acestora, inclusiv financiare. Ca Sebastian Ghiță erau mulți și mai mulți și-ar fi dorit să fie ca Sebastian Ghiță. Pe de o parte, era ideea că dacă ești apropiat de cei de la SRI, ești protejat de dosare, dar ești protejat și de concurență, în plan economic, și ești susținut să primești contracte, să primești licitații, dar nici nu cred că cei de la SRI aveau nevoie să recruteze oameni de afaceri pentru că, pur și simplu, oamenii de afaceri se îmbulezeau să fie chemați de șefii de la SRI pe la diverse chermeze ca să aibă de unde alege. 

Probabil că erau și bani care rămâneau la dispoziția domnului Coldea, dar în mod cert vă vorbesc despre cadouri pe care le cunosc”, a declarat Elena Udrea.

Întrebat dacă oamenii de afaceri au fost închiși sau au fugit după ce duceau gențile de bani la SRI, Elena Udrea a răspuns: „Asta a fost o tactică ce a funcționat foarte bine. Toți cei care știau lucruri despre Coldea, Kovesi, au fost inculpați pentru a fi decredibilizați. Doarele au venit ca o consecință a faptului că eu pot spune lucruri. Exista foarte mulți tâmpiți care iau asta de bună. (…) Și dacă acuzațiile ar fi corecte, tot e de interes ce spune un om care a fost în mijlocul lucrurilor cel puțin zece ani”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă