14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn fost consilier al lui Piedone organizează mitinguri împotriva lui, cu aprobare...

Un fost consilier al lui Piedone organizează mitinguri împotriva lui, cu aprobare de la Nicușor Dan

Partidul Ecologist Român – Filiala Sector 5 anunță că președintele acestei filiale, Ilie Mario Rafael, va organiza un miting în data de 14 Aprilie 2021, “conform autorizației emise de Primarul General Nicușor Dan”.

Mitingul se va desfășura în fața sediului Curții de Apel din București, în momentul în care este programat unul dintre termenele dosarului Colectiv.

„Mitingul din data de 2 Aprilie nu s-a mai organizat din cauză că nu am vrut să expunem protestatarii la riscul amenzilor ilegale impuse de Guvernul USR-PNL-UDMR precum și din cauză că am aflat pe surse că se amână procesul pentru data 14 Aprilie 2021. De frică, Primarul Piedone a dat ordin Poliției Locale Sector 5 să amendeze toți cetățenii din Sectorul 5 care au participat la protestele împotriva Guvernului și a cerut polițiștilor de la Secțiile de Poliție 17 și 14 (prietenii lui Piedone) să monitorizeze zona Curții de Apel și să îi amendeze pe toți participanții la mitingul programat pe data de 2 Aprilie 20021. Astfel încă de la ora 12 erau prezenți peste 50 de polițiști, jandarmi și ofițeri ai serviciilor de informații în civil pentru a intimida prezența protestatarii”, susține mesajul transmis, prin mail, la data de 4 aprilie 2021, de Partidul Ecologist Român – Filiala Sector 5.

Mitingul din 14 aprilie ar fi fost aprobat de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, în contextul în care acesta este “aflat la cuțite cu Piedone după scandalul suspendării PUZ-urilor”.

Potrivit acestui mesaj, inițiatorul mitingului, Ilie Mario Rafael, președintele PER Sector 5, este fostul consilier personal al lui Piedone.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă