11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn fost deputat PSD, urmărit internațional, a fost găsit la Chișinău

Un fost deputat PSD, urmărit internațional, a fost găsit la Chișinău

Potrivit Gândul.info. Sursa citată anunță că, după o investigație de două luni, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost surprins în Chișinău. Acesta a fost fotografiat pe stradă, jurnaliștii Gândul menționând că politicianul fugar își ducea copilul la școală.

Rizea ar avea puține ieșiri publice în capitala Rep. Moldova și puține legături, tocmai pentru a se proteja. Conform sursei citate, Rizea are dublă cetățenie, adică și moldovenească, “obținută cu ajutorul unor oficiali PSD”.

Surse din cadrul Poliție Române au declarat pentru Mediafax că dețin informații potrivit cărora fostul deputat s-ar afla în Chișinău, însă nu au primit nicio confirmare oficială din partea autorităților din Republica Moldova.

Pe 18 martie 2019, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pe fostul deputat Cristian Rizea. La ultimul termen, avocatul a spus că Rizea s-ar afla în SUA, la rude, deoarece ar avea probleme cu banii.

Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

“În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi”, precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă