Un fost ofiţer SRI vorbeşte despre Coldea: Interesul era în special pentru PSD că era la guvernare

Un fost ofiţer SRI vorbeşte despre Coldea: Interesul era în special pentru PSD că era la guvernare

Primele semnale de implicare ale SRI în politică au apărut în anul 2012 şi toate partidele au fost de interes, dar o atenţie specială i s+a acordat PSD, a declarat, într-un interviu, fostul ofiţer Daniel Dragomir.

Mihai Diac 0 comentarii

Dezvăluirile fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir apar după ce Marian Vanghelie a afirmat că Ponta şi Maior făceau liste cu cei care trebuie arestaţi din PSD.

"Fac o diferenţă între întâlniri între conducerea Serviciului prin viturtea funcţiilor, sunt convins că Ponta şi Dragnea s-au întâlnit (n.r.: cu Florian Coldea). Dacă aceste întâlniri s-au referit la fişa postului e una, dacă s-au făcut pentru liste de oameni care să fie arestaţi, daca s-au stabilit ţinte şi s-a spus "pe ei vreau să îi scoţi din viaţa politică. (...) Coldea nu lua decizii politice, aceşti oameni politici trebuie scoşi la suprafaţă", a declarat Daniel Dragomir pentru Mediafax.

Fostul ofiţer spune că primele semnale de implicare a SRI în politică au apărut în 2012 şi i-au fost confirmate după referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu.

"Despre aceste liste toată lumea vorbeşte, eu am vorbit din septembrie, aceste lucruri sunt cunoscute. În Serviciu existau discuţii de mai demult, în dosarul Omar Hayssam ţinte erau Hrebenciuc şi Năstase. Le vedeam. Nu erau atât de la suprafaţă. După referendum se dădea o direcţie Serviciului pe o anumită zonă: să avem grijă ce e acolo, în mediile politice. Era interes pentru toate partidele. (...) Interesul era în special pentru PSD că era la guvernare, dar interes era pentru toate partidele. Că se numeşte Vanghelie, Nichita, Ponta, Dragnea, să iasă şi să spună public. Societatea trebuie să înţeleagă unde suntem", a mai spus Dragomir.

Marian Vanghelie, fost lider în PSD, a declarat că fostul premier Victor Ponta, Ilie Sârbu şi fostul director SRI, George Maior, au stabilit lista celor 15 persoane din partid care trebuie arestate, deoarece erau "incomode", atât pentru Ponta, cât pentru sistem.

Comentarii

loading...