Un judecător de la Tribunalul București, critici dure pentru desființarea SIIJ

Un judecător de la Tribunalul București, critici dure pentru desființarea SIIJ

Un judecător de la Tribunalul București, critici dure pentru desființarea SIIJ

Intr-un scurt comentariu postat pe pagina sa de Facebook, judecatoarea Mădălina Afrasinie subliniaza ca desfiintarea SIIJ nu va fi altceva decat o mare greseala care va lovi atat in magistrati, cat si in justitiabili.

Rl online 0 comentarii

Si asta intrucat un judecator trebuie sa aiba garantia ca ii este protejata independenta astfel incat sa poata judeca fara niciun fel de teama.

In acest sens, Madalina Afrasinie aminteste despre existenta ani la rand a unui serviciu de anchetare a magistratilor in cadrul DNA, serviciu infiintat de fosta sefa a parchetului anticoruptie Laura Kovesi, printr-o procedura total netransparenta. 

Un serviciu care - asa cum au acuzat asociatiile profesionale serioase ale magistratilor, UNJR si AMR - nu a reprezentat decat un instrument de santaj si presiune la adresa judecatorilor care refuzau sa pronunte solutii pe placul DNA. Caci, asa cum bine se stie, judecatorii care nu serveau interesele DNA se trezeau cercetati, pusi sub acuzare si chiar incatusati chiar de catre DNA.

“Sesizarile la CCR fac parte din mecanismul democratic. Prin aceste sesizari 'nu se rezolva' lacune legislative pt ca onor CCR nu este organ legislativ...

Ce mi se pare mie de toata jena este faptul ca o lege, 'verificata' de CCR cu ocazia celor 'n' sesizari, desi sesizarile au fost respinse, inca este contestata si se cere abrogarea ei imediata.

Pai 'dragi tovarasi si pretini', cand la DNA exista o astfel de sectie, infiintata printr-un pix..devenit european intre timp, era bine?

Si daca raspunsul este afirmativ, pentru cine era bine???

Cu riscul de a va supara si de a va determina sa-mi faceti alte sesizari pe la organele statului, va spun ca desfiintarea SIIJ ului va insemna o mare greseala care va lovi in noi si in voi, justitiabilii!

Accept faptul ca o sufragerie si 'niste amenintari' la adresa judecatorilor CCR 'garanteaza' numirea ta ca ambasador, dupa cum accept si faptul ca aceeasi sufragerie si niste protocoale 'garanteaza' alegerea ta ca mare sef, dar...

Daca eu, jude de scaun, nu am independenta necesara sa pot judeca fara niciun fel de teama si garantiile legale care sa imi protejeze aceasta independenta, nici voi, cei care va adresati mie, nu o veti avea!”

Citește totul despre:

Comentarii

loading...