Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Directorul SRI, Eduard Hellvig

Directorul SRI, Eduard Hellvig

Un protocol dintre SRI și Ministerul Justiției este încă în vigoare. Doar CSAT îl poate anula

Unul dintre cele mai recente protocoale la care sunt semnatari Serviciul Român de Informații și Ministerul Justiției este încă în vigoare şi poate fi anulat doar de CSAT, informează, vineri, ziarul Evenimentul Zilei.

Mihai Diac 0 comentarii

Acest protocol este în vigoare din data de 27 octombrie 2004 și nu se numără printre cele denunțate anul trecut de directorul SRI Eduard Hellvig, întrucât protocolul a fost încheiat în urma unei hotărâri a CSAT.

Din acest motiv, doar CSAT îl poate desființa, dacă îl va considera vreodată depășit.

"Protocolul general de cooperare privind activitatea de informații pentru securitate națională (despre care se vorbește și în Raportul de activitate pe 2014) a fost semnat la 27 octombrie 2004 de: SRI, SIE, MApN, MAI, MJ, SPP, STS și ORNISS. El avea la bază o decizie a CSAT din aceeași zi, de fapt, ultima ședință a acestui for prezidată de Ion Iliescu. Ideea protocolului era separarea activității serviciilor secrete, ministerele semnatare fiind „administratorii” unor servicii: Direcția de Informații a Armatei, la MApN, UM 0962, la Interne și SIPA, la Justiție. Interesant este că SIPA a avut activitatea suspendată în 2004, iar din 2006 a fost desființată, totuși, Ministerul Justiției este în continuare semnatar al protocolului", informează Evenimentul Zilei.

Comentarii

loading...