Magazinul Unirea Shopping Center, București, România

Magazinul Unirea Shopping Center, București, România

Unirea Shopping Center din nou sub asalt

Fosta directoare economică a lui Carmen Palade vrea 3 milioane de lei de la Unirea.

Redacția Online 0 comentarii

Cu toate că fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu, Carmen Palade, a fost inculpată într-un dosar de delapidare, evaziune fiscală și gestiune frauduloasă alături de alți directori pentru devalizarea societății Unirea Shopping Center, locotenenții ei continuă tunurile împotriva societății listată la Bursa de Valori București.
Compania a anunțat printr-un raport curent publicat săptămâna aceasta că ultimul tun este cel al fostei directoare economice a societății, Marina Leu, care reclamă acum în instanță 3 milioane de lei „compensare” la 3 ani după ce mandatul ei s-a încheiat. O acțiune similară a fost intentată de Carmen Palade însăși în 2017 imediat după înlăturarea ei de la cârma Unirea. Ea a dat atunci în judecată societatea Unirea  Shopping Center pentru plata sumei fabuloase de 6 milioane de euro despăgubiri.

 

Citește și Carmen Palade nu renunță la cadoul de 6 milioane de euro pe care și l-a oferit din banii Unirea

 

fosta soție a lui Dan Adamescu, Carmen Palade
 
Încercările fostei soții a lui Dan Adamescu, Carmen Palade, de a continua devalizarea societății Unirea s-au oprit doar în momentul punerii în mișcare a acțiunii penale împotriva acesteia în data de 11.10.2018 de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Comunicatul de presa din acea zi preciza că:  „În perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repetat, cu intenție și în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de președinte al consiliului de administrație și director general al persoanei vătămate „U. S. C” S.A., inculpata ADAMESCU CARMEN a însușit: 1. în favoarea a 4 societăți comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăți a unor contracte fictive, de natură a crea aparența ieșirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanță în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); 2. în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăți din conturile bancare ale persoanei vătămate.”
 
Oamenii lui Carmen Palade continuă devalizarea firmei care deține mall-uri în București și Brașov
 
Este imposibil de crezut că doamna Carmen Palade ar fi reușit să sustragă aceste sume colosale din Unirea fără complicitatea și susținerea unui grup de apropiați numiți în funcții cheie în societate, care contra-semnau toate contractele fictive: Marina Leu, directorul economic, Andreea Bănică, directorul de dezvoltare, Ovidiu Boțocan și Andreea Manea - consilierii juridici, Marina Vărășteanu – contabil șef; numele acestora sunt nelipsite de la paginile documentelor care au stat la baza sifonării banilor din Unirea Shopping Center.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară, instituția ,,născută” de Victor Ponta, prietenul și ,,consiliatul” fostului Șef SIE – Silviu Predoiu au acoperit timp de 3 ani de zile ilegalitățile
 
Recompensarea acestora a constat în contracte de management sau acte adiționale la contracte de muncă care prevedeau sume inimaginabile chiar și pentru un director de multinațională, drept compensare în cazul în care contractele lor erau denunțate de Unirea. Cu alte cuvinte, concluzia aparentă este că doamna Carmen Palade cumpăra tăcerea directorilor asigurându-le un venit veșnic din societatea listată pe Bursa de Valori București.
Nici regulatorul pieței - Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și nici acționarul minoritar SIF Muntenia nu erau deranjați de această stare de fapt permițând doamnei Palade și grupului constituit de aceasta să încalce toate regulile pieței financiare, mergând într-atât de departe încât să permită unei societăți listată la Bursă - Unirea Shopping Center – să nu mai convoace Adunarea Generală a Acționarilor 3 ani de zile, pe toată perioada în care Carmen Palade se afla la cârma ei.
Complicitatea acestora a lipsit Unirea Shopping Center de un plan de investiții și dezvoltare care să modernizeze cel mai vechi centru comercial din România, o emblemă a Bucureștiului.
De altfel, Carmen Palade, este cunoscută pentru lipsa de administrare și în cazul Hotelului Rex – o altă emblemă aflată sub control său direct – lăsat în paragină încă din anul 2010 și apoi executat silit în 2020 de o firmă de pază.

 

Marina Leu


 
Contract cu dedicație de peste 3 milioane de lei pentru Marina Leu, prietena de facultate și numită în funcția de director economic
 
Locotenenții lui Carmen Palade nu au fost prea impresionați de dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București după ce doamna Palade se pare că ar fi promis că va „aranja” dosarul prin relațiile ei vechi cu ofițeri activi și inactivi din servicii conform unor surse din domeniul. Amintim că România Liberă l-a deconspirat în 10 februarie 2017 pe tatăl lui Carmen Palade, Vasile Costache Palade, având grad de sergent major în timpul Securității, fiind numit în funcție de către unul dintre cei mai loiali oameni ai lui Ceaușescu din Ministerul de Interne, general-locotenent Grigore Răduică.

Citește aici despre sergentul major în Securitate - V. Costache Palade - tatăl lui Carmen Palade - fosta soție a lui Dan Adamescu
 
Marina Leu ocupa o poziție deosebită în gruparea doamnei Palade din Unirea Shopping Center. Din funcția ei de director economic ea era inevitabil capul financiar al operațiunilor care au dus la delapidarea și lipsirea investițiilor a societății Unirea Shopping Center. Fără calculele ei, Carmen Palade nu putea sa construiască încrengătura complexă de contracte prin care societate era căpușată. În plus, Marina Leu nu era doar un director oarecare ci și prietena de taina a doamnei Palade. Relația lor datează de pe băncile facultății când cele două doamne împărțeau un apartament studențesc în București.
 
Așa se explică cum, fără a avea aprobarea consiliului de administrație sau al adunării generale al companiei, Carmen Palade semnează un contract de management cu firma MCV Media SRL, firmă în proprietatea exclusivă a Marinei Leu. Contractul MCV Media pare să fie modelul contractelor fictive cu care doamna Palade a împânzit Societatea Unirea Shopping Center. MCV Media se obliga să presteze „management financiar” al societății și desemnează „pentru desfășurarea acestei activități” pe Marina Leu. Amintim că Pall D’Or Con (firma deținută de Rani și Carmen Palade) presta în mod similar „servicii de management” și desemna „pentru desfășurarea acestei activități” pe Carmen Palade ca director general la Unirea Shopping Center.
 
Prin raportul curent publicat, Unirea Shopping Center a anunțat că: „Societatea va întreprinde toate măsurile legale pentru a se proteja împotriva încercărilor de spoliere a patrimoniului de către d-na Marina Leu” și de a împiedica lipsirea de alte fonduri menite să modernizeze magazinul Unirea în sprijinul și pentru chiriașii acestora.
 
Marina Leu și Carmen Palade nu au putut fi contactate pentru a lua un punct de vedere.

Comentarii

loading...