8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă„USR-PLUS și PNL le fură copiilor dreptul la burse decente și îi...

„USR-PLUS și PNL le fură copiilor dreptul la burse decente și îi manipulează în scop politic”

Sectorul 4  din București a fost, astăzi, scena unor acuzații fără precedent între aleșii locali. Miza a fost bursele copiilor, votate odată cu stabilirea bugetului instituției pe anul 2021. Scandalul a pornit de la propunerea USR-PLUS și PNL de majoarea a sumelor destinate copiilor, propunere care ulterior a ajuns să fie respinsă, deși cele două partide au majoritate în Consiliul Local al Sectorului 4, iar conform susținerilor unui consilier PSD, ideea ar fi fost votată de toți aleșii social-democrați.

Situația a fost explicată, pe Facebook, de Cosmin Bărbălău, liderul consilierilor PSD Sectorul 4, într-o postare pe Facebook.

„Ipocrizia partidelor de dreapta din Consiliul Local al Sectorului 4 a depășit astăzi cote alarmante! Cu toate că în sala de ședinte se aflau reprezentanți ai elevilor și mai ales că amendamentele de majorare a burselor școlare fuseseră depuse, culmea, tocmai de consilierii USR-PLUS și PNL, când a venit vremea votului, aceștia s-au ascuns în cabină și au votat ÎMPOTRIVA copiilor!

Cosmin Bărbălău

Doar 12 voturi „pentru” au adunat amendamentele, în condițiile în care dreapta are în consiliu majoritatea de 14 consilieri locali,  (e drept, unul dintre ei nu a considerat important subiectul burselor și a plecat de la ședință).  Cele 12 voturi au venit din partea noastră, a grupului PSD-PMP. Dacă voiau să mărească bursele, având majoritate, nu puteau întâmpina probleme, nu-i așa?”, scrie Bărbălău.

Acesta continuă și încearcă să găsească și o explicație pentru care USR-PLUS și PNL ar fi recurs la un asemenea gest, de a-și trânti propriul proiect.

„De ce au ales această mișcare mârșavă de imagine? Pentru că pentru ei, fariseii, copiii nu contează! Au propus măriri, au votat cu cinism împotrivă, pentru ca la final, să dea vina pe PSD!  Nu, dragi copii! PSD v-a susținut drepturile! USR-PLUS și PNL vi le-au călcat în picioare, folosindu-vă cu viclenie în scop politic! Ei v-au furat dreptul de a avea burse decente! Ei v-au manipulat și v-au montat împotriva primăriei. Dovada că încă de la început au premeditat acest lucru și că nicio secundă nu au avut de gând să voteze majorarea burselor: imediat ce ședința s-a încheiat, pe holurile primăriei, copiii care participaseră la ședinta de consiliu au scos din rucsace pancarte cu inscripții de genul: „Nota 4 Primăriei Sectorului 4 la categoria BURSE”. Așadar, totul bine pregătit, totul aranjat, ca la carte! Mai crede cineva în coincidențe?”, a încheiat liderul consilierilor locali social-democrați.

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă