23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVanghelie: Din două în două zile te ia DNA

Vanghelie: Din două în două zile te ia DNA

Procurorii susţin că Vanghelie a încercat să influenţeze martorii. Fostul primar spune însă că nimeni nu ar crede povestea şi că, în realitate, sunt presiuni ale DNA.

Procurorul DNA a cerut arestarea fostului edil pe motiv că după ce Marian Vanghelie a primit o măsură mai blândă, controlul judiciar, unul dintre martori şi-a schimbat declaraţia. Procurorul de caz spune că martorul ar fi avut o discuţie cu Marian Vanghelie pe holurile instanţei, lucru surprins de camere, iar fostul edil i-ar fi cerut să schimbe declaraţia pentru un loc de muncă.

De cealaltă parte însă, apărătorul lui Vanghelie spune că discuţia a durat 11 secunde, în care Vanghelie l-a întrebat pe martor dacă are emoţii.

“În mod logic, în 11 secunde în afară de bună ziua şi o strângere de mână nu poţi spune multe. Mă gândesc că altfel de acţiuni nu pot fi făcute în văzul tuturor şi de asta îşi dă seama orice om. Sub lupa camerelor, a presei, acesta ar înţelege să abordeze un martor în 11 secunde şi îi pune întrebări? “, a afirmat, în sala de judecată, avocatul lui Vanghelie.

Fostul edil acuză presiuni al DNA.

“Când am intrat era în colţ, i-am făcut decât aşa-un gest cu mâna-dar asta înseamnă că trebuie să fac iar puşcărie? Dacă aducem un copil de 5 ani nu poate să creadă poezia asta. De aia am ieşit la TV. Nu poţi face nimic. din două în două zile te ia DNA. Ce se întâmplă la Ploieşti aşa se întâmpla peste tot (…) Au venit la mine în puşcărie şi nu am făcut niciun denunţ. Doamna Kovesi o sa aibă probleme mari pentru tot ce se întâmplă. Am fost echilibrat până acum”, a spus Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în iulie 2015, fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un “comision” de 20% din încasări.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă