Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Victor Ponta, audiat la Tribunalul Satu Mare

Victor Ponta, audiat la Tribunalul Satu Mare

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat, marţi, la Tribunalul Satu Mare, în calitate de martor, în dosarul în care fostul preşedinte al PSD Satu Mare Mircea Govor a fost trimis în judecată pentru şantaj. În acelaşi dosar este judecat şi fostul senator Valer Marian.

Rl online 0 comentarii

Victor Ponta a ajuns, marţi, la sediul Tribunalului Satu Mare şi a precizat că este audiat ca martor, fără a face alte declaraţii presei. 

El a fost audiat în procesul în care sunt judecaţi, printre alţii, fostul preşedinte al PSD Satu Mare Mircea Govor şi fostul senator Valer Marian. 

În 26 aprilie 2016, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Mircea Vasile Govor pentru trei infracţiuni de şantaj în formă agravată.

De asemenea, au fost trimişi în judecată, în libertate, Valer Marian şi Mirel Vlas, administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la şantaj în formă agravată. 

Procurorii anticorupţie au mai dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de deputatul Andrei Dolineaschi, fost vicepreşedinte al PSD, şi fostul prefect de Satu Mare Eugen Avram. 

În rechizitoriu se arată că, în perioada aprilie-mai 2010, Mircea Govor, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra unei publicaţii cotidiene locale, în prezenţa lui Mirel Vlas, administrator al unei firme, a ameninţat un avocat din Baroul Satu Mare că, în ziarul respectiv, vor apărea mai multe articole compromiţătoare ce vor avea ca obiect ”darea în vileag a modalităţii pretins frauduloase prin care firma avocatului ar fi obţinut mai multe contracte de consultanţă juridică cu diferite entităţi publice”.

”În continuare, Mircea Govor i-a precizat avocatului că acest lucru nu se va întâmpla dacă va favoriza societatea omului de afaceri să câştige mai multe licitaţii publice ce se aflau în derulare în acel moment şi care erau organizate de instituţii cu care firma avocatului avea contract de consultanţă juridică pe linia achiziţiilor publice”, precizau, la data trimiterii în judecată, procurorii DNA.

Conform sursei citate, ”această conduită a creat o stare de temere avocatului care, în final, a acceptat o solicitare alternativă formulată de Mircea Govor Mircea”, determinându-i pe administratorii a două societăţi comerciale care câştigaseră o licitaţie privind o lucrare publică în valoare de 21.383.650 lei (lucrare care se dorea a fi atribuită în favoarea lui Vlas Mirel), să vireze suma de 124.800 de lei în contul unei alte firme controlate de Vlas.

În aceste condiţii, publicaţia respectivă nu a mai publicat ”articole denigratoare” la adresa avocatului. 

Comentarii

loading...