București / 10.05.2021 / Pe Bulevardul Camil Ressu mixtura asfaltică pentru o plombă este nivelată cu piciorul de un lucrător / Foto România liberă / Laurențiu Mușoiu

București / 10.05.2021 / Pe Bulevardul Camil Ressu mixtura asfaltică pentru o plombă este nivelată cu piciorul de un lucrător / Foto România liberă / Laurențiu Mușoiu

VIDEO. Asfaltul în București, nivelat cu picioarele

Reporterii “România liberă” au obținut un filmuleț în care un lucrător operează lucrări de reparație la suprafața carosabilă a unui bulevard important din Capitală, așezând mixtura asfaltică utilizând talpa încălțămintei.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Imaginile obținute de reporterii cotidianului național “România liberă” arată cum un lucrător a intervenit, în data de 10 mai 2021, în zona Dristor din sectorul 3 al Capitalei, pe Bulevardul Camil Ressu, la intersecția cu Strada Râmnicu Sărat, pentru acoperirea unei gropi din suprafața carosabilă.

Lucrătorul ia mixtura asfaltică cu o lopată, din cuva unui excavator și o așează pentru a acoperi groapa, bătătorind-o cu picioarele.

 

Administrația, no comment

Reporterii “România liberă” au încercat să afle de la reprezentanții administrației publice locale ce instituție a realizat lucrarea descrisă mai sus.

Până la momentul închiderii ediției, nicio instituție publică nu și-a asumat intervenția de pe Bulevardul Camil Ressu.

Primăria Municipiului București (PMB) precizează, într-un răspuns oficial adresat cotidianului național “România liberă”, că Administrația Străzilor nu a operat nicio lucrare de refacere a suprafeței carosabile în zona Dristor, în ziua în care au fost surprinse imaginile cu muncitorul care așeza cu picioarele mixtura asfaltică.

 

Reprezentanții administrației publice locale amitesc că, în data de 10 mai, când au fost suprinse imaginile descrise mai sus, Administrația Străzilor, instituție subordonată Primăriei Capitalei, nu a avut la dispoziție un buget pentru contracte de asfaltare.

Lucrarea misterioasă

Reprezentanții PMB ne-au îndrumat către Primăria Sectorului 3 și către companiile care asigură serviciile de utilitate publică, pentru a afla cine a realizat plombarea suprafeței carosabile din zona Drsitor.

“La data menţionată, Administratia Străzilor Bucureşti nu avea încheiate contracte de lucrări pentru reparaţii străzi. În acest sens, Administraţia Străzilor a intervenit, pe străzile aflate în administrare, doar în regie proprie.

În data de 10 mai, la ora menţionată, ASB NU a intervenit însă în zona Dristor pentru plombari cu mixtură asfaltică. Pentru mai multe detalii vă rugăm să vă adresaţi Primăriei de Sector sau operatorilor de utilităţi”, precizează PMB, în răspunsul adresat cotidianului național “România liberă”.

Am solicitat Primăriei Capitalei să ne precizeze și ce unelte și utilaje se folosesc la repararea suprafeței carosabile, dar nu ni s-a precizat acest lucru.

În imaginile surprinse se poate observa și o autospecială, model utilizat de Societatea de Transport București (STB) și de compania municipală Termoenergetica, pentru intervenții.

Nu se poate observa însă clar în imagini cărei societăți îi aparține autospeciala parcată lângă excavatorul din cuva căruia este luată de lucrător mixtura asfaltică.

Am întrebat atât primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cât și edilul sectorului 3, Robert Negoiță, ce administrație publică locală își asumă lucrările efectuate în seara de 10 mai în zona Dristor.

“Nu cred că este un angajat al nostru. Echipele noastre au utilaje performante. Dacă este, atunci este o eroare. E bine că a reparat. Nu se vede clar, dar echipele noastre sunt dotate. Au toate echipamentele necesare”, ne-a declarat primarul sectorului 3, Robert Negoiță/

Primarul general, Nicușor Dan, nu ne-a oferit un punct de vedere.

Potrivit legisalției în vigoare, arterele de circulație pe care circulă mijloacele de transport în comun ale STB sunt responsabilitatea Primăriei Generale.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, primarul general declara că, în cel mult două luni, toate gropile din carosabil vor fi acoperite.

“Pe gropile din asfalt am alocat o sumă consistentă în bugetul pe care l-am votat în urmă cu câteva săptămâni. Imediat ce contractul este semnat, imediat ce vremea ne permite, o să începem să acţionăm pe segmentul acesta. Undeva în două luni estimez că o să fim bine cu străzile, cu remedierea gropilor din asfalt", explica edilul, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB.

Comentarii

loading...