15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVlad Teohari cere daune de 816.000 de lei de la USR pentru...

Vlad Teohari cere daune de 816.000 de lei de la USR pentru invalidarea candidaturii sale la alegeri

Vlad Teohari a anunțat că va depune o acțiune în instanță prin care va cere despăgubiri materiale semnificative de la liderii USR responsabili pentru invalidarea abuzivă a candidaturii sale.

În acest proces, Vlad Teohari va fi reprezentat de avocatul Dumitru Dobrev.

 „Consider că a venit momentul să dau startul inevitabilului proces în instanță, care probabil se va întinde pe câțiva ani și care se va îndrepta în special împotriva celor 20 de persoane, membri ai Comisiei Naționale de Arbitraj și ai Biroului Național, care au votat pentru invalidarea mea. 

După ce am epuizat orice cale de atac în interiorul partidului, am încercat să repar nedreptatea cum în justiție. Instanța a respins contestația mea la adresa listei USR PLUS, inclusiv înscrierea mea pe lista de candidați USR PLUS la circumscripția diaspora.

Nu mă dau bătut însă. Încerc să găsesc dreptatea, inițiind acest nou proces, care este o acțiune în răspundere civilă. Prin invalidarea candidaturii mele, mi s-a adus un prejudiciu cert, pierderea şansei de a fi deputat, locul meu pe listă fiind 100% eligibil, așa cum s-a și văzut după alegeri.

Dacă voi câștiga, la capătul acestui proces, nu mă va trimite nimeni în Parlament, dar pot obține echivalentul nedreptății în bani. Este o încercare a mea și a avocatului care mă reprezintă, colegul meu Dumitru Dobrev, de a responsabiliza factorii de decizie din USR și pe politicieni în general. Dacă bunul simț nu funcționează, măcar justiția să le arate liderilor politici că nu se pot comporta ca niște satrapi. 

Nu vreau banii aceștia pentru mine. Dacă apelurile la decență și justețe morală nu au funcționat, poate acești oameni vor realiza ce au făcut dacă vor fi sancționați pecuniar. E o ultimă formă de responsabilitate la care pot spera din partea lor. Dacă voi obține suma pe care o cer, o voi direcționa și investi într-un proiect comunitar”, a declarat Vlad Teohari.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă