14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăZeci de mii de pachete de țigări de contrabandă descoperite de procurorii...

Zeci de mii de pachete de țigări de contrabandă descoperite de procurorii DIICOT Craiova

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 14.644 de pachete de țigarete, 46.325 de lei, 19.270 de euro şi 110 lire.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2019 – octombrie 2020, în județul Dolj, s-ar fi constituit și ar fi activat o grupare infracțională organizată, specializată în distribuția țigaretelor provenite din contrabandă, rețea în cadrul căreia aprovizionarea s-ar fi facut pe paliere.

Astfel, liderul grupării ar fi fost cel care asigura aprovizionarea cu țigarete de contrabandă a membrilor din palierul al doilea al grupării.

Aceștia, la rândul lor, le-ar fi comercializat către diverse persoane, distribuitori finali, care fie le-ar fi valorificat în incinta unor magazine sătești din Dolj, fie le-ar fi comercializat stradal, în municipiul Craiova.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova au dispus reținerea pentru 24 de ore a 6 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.

În cursul zilei de ieri, Tribunalul Craiova a dispus arestarea la domiciliu a celor în cauză, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă