15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyle10 greșeli pe care le facem când curățăm baia

10 greșeli pe care le facem când curățăm baia

Lăsând statisticile la o parte, vrem să venim cu niște recomandări utile, care vă vor ajuta să îndreptați ce nu faceți tocmai bine, pentru a avea o baie strălucitoare:

 

1.      Curățăm baia începând cu partea de jos

Deseori începem dezinfectarea băii cu podeaua sau cu vasul de toaletă. Este greșit! Trebuie să începem cu partea de sus a faianței și cu obiectele din partea superioară, explicația fiind că o parte dintre bacteriile îndepărtate de pe obiectele aflate la înălțime sau în partea de sus a faianței vor cădea pe jos. Iar munca dumneavoastră va fi în zadar.

 

2.      Nu folosim soluţii speciale pentru rosturi

Curățăm plăcile de faianță, dar neglijăm rosturile. Este o mare greșeală – taman aici se ascund microbii și mucegaiul. Știm că procesul de curățare al rosturilor poate părea dificil, dar acum există soluții speciale care vă fac munca mult mai ușoară. Un exemplu este dezincrustantul Asevi, care, fără efort, vă ajută să eliminați depunerile (ciment, calcar, rugină) de pe rosturile din baie.

 

3.      Folosim doar odorizante pentru a dezinfecta vasul de toaletă

Vasul de toaletă colectează printre cele mai multe bacterii din baie. Cum ne putem asigura că îl igienizăm corect? În mod sigur, NU doar folosind acele odorizante clasice care se agață de marginea toaletei. Aveți nevoie de un produs abraziv sau de un detergent lichid pentru WC. Pulverizați produsul pe toată suprafața, lăsați să acționeze și apoi frecaţi bine cu peria de toaletă iar în locurile înguste chiar cu o periuță de dinți pe care nu o mai utilizați.

 

4.      Nu îndepărtăm reziduurile de pe chiuvetă înainte de curățare

La fiecare utilizare, pe chiuvetă rămân fire de păr, scame, dar și depuneri de săpun sau pastă de dinți. De multe ori, trecem direct la aplicarea unei soluții de curățenie, fără a îndepărta în prealabil reziduurile. Acestea vă pot zgâria suprafața chiuvetei, stând în calea unei curățări eficiente.

 

5.      Lăsăm scurgerea de la cadă să se curețe singură

Acesta poate fi unul dintre locurile unde se ascund multe lucruri neprietenoase cu igiena. Printre cele mai des întâlnite: firele de păr. Specialiștii recomanda ca, după fiecare baie, să curățați părul din scurgere, căci poate înfunda instalația și duce la inundații dintre cele mai neplăcute. Nu ezitați să achiziționați o sită specială!

 

6.      Ținem recipientele de gel de duş și șampon pe cadă

O greșeală pe care probabil mulți o facem este că depozităm sticluțele de cosmetice pe maginea căzii, timp în care acestea nu fac decât să-i distrugă smalțul, să îl decoloreze sau să îl păteze. Există acum rafturi sau cutii speciale unde puteți așeza recipientele, frumos organizate.

 

7.      Ne ferim de curățarea calcarului

Depunerile de calcar sunt dușmanii de care nu poți scăpa, deoarece se formează de la duritatea apei. Şi de multe ori renunțăm să le mai curățăm, pentru că știm că am pierde mult timp. Cel mai bine este să cumpărăm o soluție specială pentru îndepărtarea calcarului: de exemplu Anticalcar Asevi poate fi folosit atât în baie, cât și în bucătărie, spuma sa activă pătrunzând și dizolvând eficient calcarul.

 

8.      Nu dezinfectăm mânerele de la ușă sau de la dulapuri

Pentru ca baia să fie cu adevărat curată, trebuie să acordăm atenție și detaliilor. De multe ori neglijăm mânerele de la ușă sau cele ale dulăpioarelor. Zilnic punem mâna pe ele, în concluzie și acestea au nevoie de dezinfecție. O soluție clasică de igienizare și câteva prosoape de hârtie ar trebui să fie suficient.

 

9.      Neglijăm siliconul care delimitează anumite obiecte sanitare

Cada, vasul de toaletă, chiuveta – toate aceste au porțiuni de silicon. Trebuie să le curățăm cu atenție, periodic, deoarece fiind umede mereu, tind să atragă bacteriile și mucegaiul. Pentru a nu zgâria suprafețele de silicon, este recomandat să folosim o cârpă moale.

 

10.  Nu aerisim suficient de des

Baia trebuie să fie aerisită periodic, pentru ca aerul să circule așa cum trebuie și să nu se formeze murdăria sau mucegaiul. În cazul în care nu aveți geam în baie, aveți grijă să curățați regulat plasa de ventilație.

 

Tineţi minte: Cumpărăm obiectele sanitare doar de câteva ori în viață și investim destul de mult. Îngrijirea și curățarea lor periodică e mai mult decât o necesitate. Corectați aceste greșeli și obiectele din baia dumneavoastră vor trăi mai mult. Un efort mic pentru un rezultat mare!

 

 

 

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă