16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyle10 locuri unde poți vedea delfinii în sălbăticie

10 locuri unde poți vedea delfinii în sălbăticie

Dacă îți plac delfinii, probabil că deja te-ai interesat care sunt locurile unde pot fi văzuți în sălbăticie, în mediul lor natural. Noi am pregătit o listă cu 13 locuri unde trebuie neapărat să ajungi dacă vrei să vezi sute sau chiar mii de delfini.

Sudul Californiei

Coasta Californiei, între Santa Barbara și San Diego este casă pentru cea mai mare populație de delfini din lume. Aici trăiesc cele mai multe specii în mii de exemplare. Pentru a-i vedea cel mai bine este indicat să plătești un tur cu barca sau să te cazezi în Channel Islands.

Insulele Azore

Apele din jurul Insulelor Azore este casă pentru 11 specii de delfini. Peste 1000 de exemplare pot fi văzute venind spre mal în căutarea hranei. În felul acesta pot fi observați foarte ușor.

Hawaii

În Hawaii poți vedea delfini sărind, răsucindu-se și apoi ascunzându-se în apă. Cei mai mulți trăiesc în apropierea Insulei Maui și sunt de dimensiuni mici. Obișnuiesc să trăiască în grupuri mici de 10 până la 100 de exemplere.

Insula South Padre, Texas

În apele ce înconjoară Insula South Padre se scaldă delfinii din specia afalin care sunt recunoscuți pentru inteligența lor, dar și pentru că sunt foarte prietenoși. Trăiesc în grupuri și se hrănesc cu pește, creveți sau caracatițe de dimensiuni mici. Aici se organizează tururi cu barca pentru a putea observa delfinii cât mai aproape.

Kaikoura, Noua Zeelandă

Insula Kaikoura este locul cel mai bun din lume unde poți vedea delfinii în mediul lor sălbatic. Aici trăiesc 4 specii de delfini, printre care și una dintre cele mai mici și mai rare.

Plettenberg Bay, Africa de Sud

Africa de Sud este destinația preferată pentru cei care vor să vadă balene în mediul lor natural. Dacă ajungi acolo și nu ești suficient de noroc pentru a observa balenele, poți avea noroc cu delfinii, care călătoresc în grupuri mari. Uneori se apropie destul de mult de țărm, alteori este nevoie de o barcă pentru a ajunge cât mai aproape de ei.

Florida Keys

Delfinii sunt simbolul Floridei, unde există și o echipă de fotbal cu numele lor, Miami Dolphins. Aici îi găsești atât în sălbăticie, cât și în zeci de delfinarii înființate în tot statul. Pentru a-i vedea în modul lor natural este nevoie să închiriezi o barcă cu ghid.

Hong Kong

În apele calde din jurul Insulei Lantau trăiesc o mulțime de delfini albi chinezești. În ciuda denumirii lor, nu sunt chiar albi, ci mai degrabă în nuanțe de roz apărute din cauza vaselor de sânge de sub piele. Nu trăiesc mai mult de 200 de delfini, dar fiind dintr-o specie atât de rară este păcat să nu iei un tur cu barca și să îi vezi pentru a avea termene de comparații cu delfinul comun.

Insulele Moreton, Australia

95% din suprafața Insulelor Moreton sunt declarate parc național. Printre alte sute de specii de animale, aici poți vedea și defini care vin pe plajă să fie hrăniți de îngrijitori.

Bohol Sea, Filipine

Apele tropicale din Filipine sunt casă pentru zeci de specii marine, incluzâd delfini și balene. Aici trăiesc 5 specii de delfini care pot fi văzuți în plimbările cu barca organizate de agențiile de turism.

 

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă