9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyle10 lucruri pe care nu le știai despre Bali

10 lucruri pe care nu le știai despre Bali

Atracțiile turistice sunt spectaculoase în Bali, ele impresionează an de an o mare varietate de turiști, printre care se află și mulți români.

Această insulă tropicală a devenit faimoasă în lume pentru plajele sale minunate, vulcanii maiestuoși, dar și prin farmecul ei cultural, spiritual și artistic unic. Bali oferă o mulțime de oportunități mari de vacanță de experimentat, pe care poate unii oameni care vin aici nu le cunosc deloc.

Iată ce anume veți experimenta atunci când faceți o călătorie în insula Bali:

1. Triunghiul Coral

Triunghiul Coral reprezintă una din cele mai importante regiuni marine din lume. Este o zonă aproximativ triunghiulară, formată din apele ce înconjoară insulele Filipine, Papua Noua Guinee, Indonezia, Malaezia, Solomon, Timor-Leste. Bali face parte din Triunghiul Coral, asta explică marea biodiversitate a speciilor marine de aici (ce găzduiește 30% din recifele de corali), care atrag numeroși turiști din toată lumea.

2. Plaje cu nisip negru

Bali este o insulă caracterizată de peisajul vulcanic, și, prin urmare are și zone unde nisipul este aproape negru. Multe din erupțiile vulcanice au dus la culoarea neagră a nisipului, în partea de nord a insulei. În Bali nisipul poate fi și roz sau alb, ce oferă un contrast frumos cu apa albastră cristalină. În Bali, turiștii pot face fotografii uimitoare, în locuri unice, pe care apoi le pot posta pe Instagram.

3. Bali are două sezoane

Un an în Bali are 210 zile și două sezoane, respectiv sezonul uscat și sezonul umed. Conform Calendarului Pawukon, anul are 6 luni, iar fiecare lună are 35 de zile. Clima este tropicală în toate lunile din an, iar temperatura mării este potrivită pentru înot în orice perioadă.

4. Nyepi – Ziua Tăcerii

Oamenii din Bali sărbătoresc venirea noului an al calendarului prin liniște și meditație. Ziua Nyepi este Sărbătoarea Tăcerii, când oamenii sărbătoresc liniștea deplină, timp de 24 de ore. În această zi magazinele sunt închise, turiștii trebuie să rămână în zona stațiunii, pot asculta muzică doar în surdină, iar traficul în toată insula Bali este oprit. Insula este închisă, aeroportul este de asemenea închis, nu au loc sosiri sau plecări de avioane în ziua respectivă.

5. Kopi Luwak, cea mai scumpă cafea din lume

În Bali nu puteți pierde delicatesele din ciocolată și cafeaua Kopi Luwak, care este absolut fantastică. Bali produce cea mai scumpă cafea din lume, dar și dulciuri foarte apreciate de turiști.

Cafeaua Kopi Luwak este realizată din boabele de cafea ce sunt prelevate din excrementele pisicilor sălbatice civet. Boabele de cafea sunt consumate de animal, trec prin sistemul intestinal al acestuia și ies nedigerate. Se pare că enzimele din sistemul intestinal al animalului îmbunătățesc gustul boabelor de cafea. Gustul poate varia și în funcție de obiceiurile alimentare ale civetei. Doar o ceașcă de cafea costă 50 de dolari.

6. Jocurile de noroc sunt interzise

Amatorii de pariuri nu vor fi foarte încântați să afle că jocurile de noroc sunt interzise în Indonezia. Nu există cazinouri legale în Bali. Până și fosta loterie organizată de guvern, Data Kamboja, a fost închisă după numeroasele proteste ale islamiștilor, însă, cu toate acestea, există anumite săli de jocuri clandestine, precum și cazinouri online adresate localnicilor, dar mai ales turiștilor. Și mai mult decât atât, anumiți operatori internaționali de pariuri acceptă jucători din Indonezia.

7. Bali este un colț de Rai pe Pământ

Insula Bali are peste 20.000 de temple, amplasate în zone stâncoase, spectaculoase, care pot fi vizitate.

8. Gunung Agung

Cea mai mare atracție turistică din Bali este vulcanul Gunung Agung, care are un crater uriaș. Muntele Agung este un loc sacru pe insula Bali, pentru că are legătură cu muntele legendar Meru, care este considerat “Axa centrală a Universului”.

9. Fabrica de ciocolată din bambus

Acest loc deosebit, realizat complet din bambus, poate fi vizitat de turiști pe coasta mării din Bali, unde ei pot experimenta și gustul delicateselor din ciocolată.

10. Delfinii

În partea de nord a insulei Bali, vin în fiecare an foarte mulți turiști pe Plaja Lovina, pentru a face surf pe valuri bune și a vedea cele 5 specii de delfini.

Cele mai citite

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Claudiu Târziu (AUR): „Aberant, un elev român este amendat pentru patriotism!”

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), se declară revoltat de cazul unui elev de liceu din...
Ultima oră
Pe aceeași temă