Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

130 de ani de la nașterea părintelui televizorului

130 de ani de la nașterea părintelui televizorului

Iulian Budușan 0 comentarii

Inginerul John Logie Baird s-a născut la Helensburgh, Dumbartonshire, la 13 august 1888.

A urmat cursurile Colegiului Regal Tehnic şi ale Universităţii din Glasgow. La 26 ianuarie 1926, a experimentat într-un studio din Londra primele transmisiuni televizate, revoluţionând mijloacele de comunicare şi divertismentul. Invenţia lui Baird, un aparat de transmisie a imaginilor, pe care l-a numit televizor, folosea discuri mecanice rotative pentru a transforma imaginile mobile în impulsuri electronice.

Informaţia era ulterior transmisă prin cablu către un ecran, pe care apărea un model de rezoluţie mică, în tonuri mai deschise şi mai închise. Primul program de televiziune al lui Baird prezenta capetele a două păpuşi, pe care el le mişca în faţa camerei de luat vederi, care nu putea fi văzută de public. În 1929, a deschis propriul studio de televiziune. Considerat un "pionier" al televiziunii, John Logie Baird a fost recompensat, în 1937, cu Medalia de aur, acordată de Facultatea Internaţională de Ştiinţe.

A murit la 14 iunie 1946, la Bexhill, Sussex.

Comentarii

loading...