13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyle16 - 24 August: Campionatul Mondial de acrobaţie cu avionul de la...

16 – 24 August: Campionatul Mondial de acrobaţie cu avionul de la Ploiești

În competiţie s-au înscris, până în prezent, 57 de concurenţi din 18 ţări din Europa, America de Nord, Africa, Orientul Mijlociu.

Aceştia vor concura utilizând avioane de înaltă acrobaţie de mai multe tipuri printre care şi YAK 55 sau Sukhoi Su-31.

Zborurile de concurs se vor desfăşura zilnic, în perioada 16 – 24 august, între orele 10,00 şi 19,00, iar accesul publicului este liber în zona special amenajată.

Finalul evenimentului va fi marcat de o demonstraţie aeronautică care va avea loc pe Aerodromul Strejnic în data de 25 august.

România va fi reprezentată de opt concurenţi, respectiv George-Florin Rotaru, Andrei-Mihai Şerbu, Daniel Ştefănescu, Teodor Munteanu, Vlad-Alexandru Popescu, Alexandru Eparu, Ioan Ursu şi Lucian Pîntea.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, echipa României s-a clasat pe locul V, iar Andrei-Mihai Şerbu a ocupat locul IV în clasamentul individual.

Competiţia este organizată de Aeroclubul României împreună cu Federaţia Aeronautică Română, sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

România a găzduit, în 2015, la Aeroclubul Teritorial Deva, Campionatul European de acrobaţie cu avionul. În 2019, în România va avea loc şi Campionatul Mondial de paraşutism – probe clasice şi Campionatul Mondial de acrobaţie cu planorul.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...
Ultima oră
Pe aceeași temă