9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyle3 stiluri deosebite pentru casa ta

3 stiluri deosebite pentru casa ta

Daca in trecut amenajarea unei locuinte se baza doar pe utilizarea elementelor care sunt la indemana sau cele care erau primite cadou de la rude in ziua nuntii, iata ca in ziua de astazi lucrurile nu mai stau asa. Amenajarea locuintelor se bazeaza foarte mult pe crearea unui stil de design care sa reflecte personalitatea, dar si preferintele celor care locuiesc in casa respectiva.

In ultimii ani, domeniul amenajarilor interioare a evoluat foarte mult, a devenit mai vast, mai apropiat de dorintele si necesitatile celor care doresc sa puna in aplicare un anumit tip de design.

Incepand de la materiale, finisaje si pana la mobilier si decoratiuni interioare, este imposibil sa nu gasesti elementele potrivite pentru a pune in aplicare stilul de design interior ales. Pentru a fi mai usor de facut o alegere, in continuare vom vorbi despre 3 stiluri de amenajari interioare care sunt foarte populare la ora actuala.

 

Stilul clasic in amenajari interioare

Este bine cunoscut faptul ca orice intra in sfera curentului clasic nu se demodeaza niciodata. Chiar si atunci cand vine vorba despre alegerea unui stil de design care sa se aplice in amenajarea unei locuinte. Foarte multe persoane, dar si designeri de interioare prefera sa abordeze  acest stil intrucat este dintre cele mai elegante si are caracter atemporal. Se creeaza o atmosfera primitoare, calda si care ofera senzatia unui camin primitor.

Pentru a crea un interior clasic, recomandarea specialistilor este de a include piese de mobilier din lemn masiv cu ornamente deosebite sculptate, de asemenea din lemn. Un astfel de mobilier este facut sa reziste pentru generatii, daca este intretinut corespunzator. Din punct de vedere estetic exprima eleganta, rafinament si confort.

Pentru a intregi imaginea unui stil de amenajari interioare clasic, se utilizeaza materiale fine pentru tapiterii, fotolii cu manere si picior, paturi de mari dimensiuni, dulapuri care ascund aparate electronice si electrocasnice. Tablouri realiste, sculpturi si corpuri de iluminat deosebite aduc autenticitate stilului.

Si, pentru a intregi stilul este important tipul de pardoseala care evidentiaza interiorul. In general se opteaza pentru parchet din lemn masiv in tonuri maro, dar daca bugetul nu permite, o optiune este parchetul laminat de calitate.  O alta varianta, cu aspect clasic, dar de factura exotica, este parchetul din bambus.  În oferta Decolandia exista parchet densificat, de duritate si durabilitate superioara.

La final, dar nu in ultimul rand, peretii sunt in culori deschise, decoratiunile si corpurile de iluminat cu linii elegante intregesc stilul de design abordat.

 

Stilul minimalist
Acest stil este defapt un substil care apartine curentului contemporan, fiind expresia unei imagini in care ,,less is more”. O caracteristica importanta a acestui stil de amenajari interioare este acela ca se renunta complet la toate obiectele fara caracter practic, precum decoratiunile care nu pot sa aiba o utilizare logica, mobilierul urmeaza niste linii clare si simple, iar finisajele sunt cat mai fine.

Materiale precum palul, MDF, sticla sau piatra domina acest stil de design interior. Paleta de culori este simpla, motiv pentru care nu vei intalni niciodata elemente care sa perturbe sentimentul de liniste, calm inspirat de acest stil de design interior. Din paleta de culori utilizata pentru a intregi acest stil de amenajari interioare fac parte culori precum gri, negru, maro, bleumarin si alb. Aceste culori sunt considerate elegante si masculine, ideal pentru locuinte mici este sa alegeti nuante deschise.  

Tipul de pardoseala utilizat pentru intregirea unui astfel de stil este cel care urmeaza caracteristicile de mai sus. Pentru a fi mai specifici, utilizarea unui parchet laminat gri sau alb. De asemenea, se poate utiliza si o pardoseala din lemn masiv care va spori calitatea design-ului interior.

 

Stilul modern
Este un tip de amenajari interioare care se aseamana foarte mult cu cel minimalist mai ales in ceea ce priveste forma mobilierului. Si in acest caz lipsesc decoratiunile in exces sau care nu isi gasesc  locul in completarea acestui stil.

Spre deosebire de stilul minimalist, acesta este mai permisiv din punct de vedere al nuantelor utilizate. Decorul este mai cald si mai relaxat, asadar vei putea intalni foarte multe elemente care sa apeleze la sentimente. Asadar, se folosesc atat nuante neutre, cat si calde care sa intregeasca decorul. De exemplu, se pot utiliza tonuri precum alb, bej, crem sau maro, care se pot evidentia contrastant prin imbinarea cu alte elemente de mobilier sau iluminat.

Acest stil de design interior poate fi pus in valoare de o pardoseala din lemn masiv sau se poate opta chiar pentru parchet  din bambus, avand in vedere ca sunt la moda esentele exotice. Stilul modern este aerisit si contemporan, asadar nu trebuie sa iti fie teama sa pui in aplicare abordari cu note usor excentrice. Aceasta sub rezerva de a pastra bunul gust si  elemente actuale de decoratiuni.

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...
Ultima oră
Pe aceeași temă