Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/close-up-photography-of-pizza-1435907/

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/close-up-photography-of-pizza-1435907/

4 rețete de pizza pentru persoanele aflate la dietă

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Cine nu iubește pizza? Însă pentru persoanele la dietă, pizza este un cuvânt interzis. Ei bine, este adevărat că pizza este asociată cu mâncarea nesănătoasă. Totuși, există și câteva rețete de pizza care conțin puține calorii, astfel că sunt potrivite pentru persoanele aflate la dietă. În continuare, îți vom oferi patru rețete de pizza delicioase și perfecte pentru o dietă sănătoasă. Iar dacă îți dorești să comanzi pizza in Bucuresti este orașul unde cu siguranță găsești și aceste tipuri de pizza potrivite pentru dietă.

Pizza cu ciuperci și rucola
Rucola dă o notă proaspătă unei pizza și merge de minune cu celelalte topping-uri. Iar ciupercile sunt chiar mai bune decât șunca, salamul sau bacon-ul.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie tăiată fin
  • 350g ciuperci champignon
  • 2 lingurițe de usturoi pisat
  • 1 vârf cuțit sare
  • aluat de pizza
  • 40g brânză de capră
  • 40g mozzarella mărunțită
  • 120g rucola
  • 1 linguriță suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 250 grade, iar într-o tigaie încălzește uleiul de măsline. Adaugă ceapa roșie în ulei și gătește-o 1-2 minute, amestecând uneori. Adaugă apoi ciupercile și usturoiul și lasă-le să se gătească, amestecând des, până când se evaporă lichidul, adică aproximativ 5-6 minute. Ia tigaia de pe foc, adaugă sarea și lasă compoziția deoparte.

Tapează tava de pizza cu hârtie de copt. Întinde aluatul și împunge-l cu o furculiță. Presară pe aluat brânza de capră și amestecul de ciuperci, iar la final adaugă mozzarella. Lasă pizza la cuptor, să se coacă, pentru aproximativ 14 minute.

Amestecă într-un bol rucola și sucul de lămâie. Când pizza este coaptă, adaugă rucola și puțină sare deasupra.

Informații nutriționale:

  • calorii: 339
  • grăsimi: 15,4g
  • carbohidrați: 40g

Pizza cu pepperoni, ceapă și măsline
Clasica pizza cu pepperoni este îndrăgită de toată lumea. Acum, această rețetă este îmbunătățită, cu ceapă și măsline, pentru un plus de savoare. 

Ingrediente:

  • aluat pentru o pizza
  • ulei de măsline
  • 100ml sos de roșii nesărat
  • 60g ceapă dulce tăiată subțire
  • 18 felii de pepperoni
  • 10 măsline negre tăiate în jumătate, fără sâmburi
  • 100g cașcaval low fat mărunțit

Pornește cuptorul la 220 grade. Pune aluatul de pizza într-un bol uns cu ulei de măsline și lasă-l 15 minute să se odihnească, acoperit. Presară puțină făină într-o tavă de pizza și întinde aluatul într-un cerc cu diametrul de 30 de centimetri. Unge aluatul cu sosul de roșii, dar lasă un centimetru gol la margine. Pune ceapa, pepperoni și măslinele, apoi adaugă cașcavalul și pune pizza la cuptor pentru 20 de minute sau până când crusta devine aurie.

Informații nutriționale:

  • calorii: 281
  • grăsimi: 6,7g
  • carbohidrați: 44,2g

Pizza cu sparanghel, ciuperci și ceapă
Poți coace această pizza pe jumătate, apoi să o congelezi și să o reîncălzești mai târziu. Poți folosi orice legume pe această pizza, cu excepția roșiilor proaspete, dacă vrei să o congelezi, întrucât acestea nu rezistă în congelator.

Ingrediente:

  • 200g aluat de pizza
  • 600g ciuperci tăiate felii
  • 2 cepe roșii mici, tăiate în felii subțiri
  • 300g sparanghel, tăiat în bucăți
  • 150ml sos de roșii nesărat
  • 200g mozzarella proaspătă, mărunțită
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 1 vârf cuțit de fulgi de chilli
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 1 vârf cuțit sare

Împarte aluatul de pizza în două și lasă-l într-un bol acoperit, la temperatura camerei, pentru o jumătate de oră. Încălzește cuptorul la 250 de grade și pune două tigăi la încălzit.

Amestecă ciupercile și ceapa într-o tigaie unsă cu puțin ulei, apoi las-o la cuptor pentru 15 minute. Adaugă sparanghelul și mai lasă amestecul încă 15 minute, după care scoate tigaia din cuptor și las-o la răcit.

Împrăștie puțină făină în tăvile încălzite în cuptor. Întinde cele două bucăți de aluat și unge-le cu puțin ulei de măsline. Coace-le în cuptor timp de 8 minute, la aceeași temperatură.

Presară sosul de roșii peste cele două aluaturi, dar lasă un centimetru gol pe margine. Adaugă amestecul de legume și mozzarella. Pune pizza înapoi la cuptor pentru alte 5 minute. Apoi, poți fie să o congelezi, iar dacă nu, să o lași la cuptor pentru încă 5-6 minute.

Amestecă uleiul de măsline, oțetul și fulgii de chilli într-un bol mic. După ce scoți pizza din cuptor, unge-o cu acest amestec, peste care adaugi sare și frunzele de busuioc.

Informații nutriționale:

  • calorii: 397
  • grăsimi: 12,6g
  • carbohidrați: 53g

Pizza cu roșii și ricotta
Această pizza are arome proaspete și poate fi consumată în orice moment din zi. Dacă îți dorești să reduci cantitatea de sodiu a acestei pizza, poți înlocui sosul de tomate cu roșii proaspete.

Ingrediente:

  • 250g roșii cherry tăiate în jumătate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 300g aluat de pizza
  • 100g brânză ricotta
  • 2 linguri pesto
  • 2 linguri lapte 1% grăsime
  • 1 cățel de usturoi, pisat
  • 50g brânză feta, mărunțită
  • frunze de busuioc proaspăt

Preîncălzește cuptorul la 250 de grade, lăsând tava de pizza în cuptor în timp ce se încălzește.

Amestecă roșiile cu uleiul pe o folie de aluminiu și dă-le la cuptor pentru 7 minute. Întinde aluatul de pizza pe o hârtie de copt, pune aluatul împreună cu hârtia în tavă și înțeapă-l cu o furculiță. Lasă pizza la cuptor pentru 4 minute.

Amestecă ricotta, pesto, laptele și usturoiul. Amestecul rezultat împrăștie-l peste aluat, lăsând marginea goală. Adaugă feta și pune pizza la copt pentru 10 minute. Adaugă roșiile și mai las-o la cuptor încă 4 minute. La final, adaugă frunzele de busuioc.

Informații nutriționale:

  • calorii: 342
  • grăsimi: 14,3g
  • carbohidrați: 43g

Pizza pentru dietă
Așadar, chiar dacă ești la dietă și îți dorești să mănânci cât mai sănătos, nu trebuie să renunți complet la pizza, ci doar să alegi pizza care este potrivită pentru dietă. Ai aici patru rețete pe care le poți prepara oricând.

Comentarii

loading...