14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle5 accesorii biciclete esentiale pentru siguranta ta chiar si atunci cand esti...

5 accesorii biciclete esentiale pentru siguranta ta chiar si atunci cand esti in vacanta!

Mersul pe bicicleta este o activitate placuta si sanatoasa care te ajuta sa te mentii in forma. Pedalatul iti da posibilitatea sa mergi oriunde si sa ajungi rapid la destinatie, fara sa depinzi de programul mijloacelor de transport in comun. Printre altele, folosirea bicicletei contribuie la pastrarea unui mediu mai putin poluat si a unui trafic mai putin aglomerat. Dar, pe langa avantajele aduse acestui sport, implica si multe responsabilitati de care trebuie sa tii cont odata ce ti-ai achizitionat prima bicicleta.

Pentru inceput trebuie sa fii informat despre regulile de circulatie si sa te asiguri ca esti echipat corespunzator pentru a pedala in siguranta cu accesorii pentru biciclete.

De aceea, in acest articol ne-am gandit sa trecem in revista cele 5 accesorii biciclete de care ai nevoie chiar si atunci cand esti in vacanta. Acestea sunt absolut esentiale, atat incepatorilor cat si profesionistilor.

Casca de protectie

Principalul scop al unei casti este de a te proteja in eventualitatea unui impact. Gradul de protectie al acesteia este conferit de materialul din care este fabricata, dar si de design. Un alt avantaj major il reprezinta vizibilitatea in trafic. O casca de protectie de culoare fluorescenta te poate salva de eventualele accidente. De asemenea, casca te poate feri de soarele puternic, ploaie sau grindina.

Pentru o protectie maxima, aceste accesorii pentru biciclete trebuie sa aiba un contact ferm cu capul iar sistemul de inchidere trebuie sa fie reglat corect, fara a strange.

Kitul anti-pana

Indiferent ca ai plecat la plimbare, spre serviciu sau te-ai aventurat pe drumurile montane, un kit anti-pana este mai mult decat necesar. Nu stii niciodata cand ai nevoie de el, dar este bine sa previi o astfel de neplacere inevitabila. Acest kit este usor de folosit si contine toate elementele necesare pentru a-ti relua rapid activitatea pe doua roti. Din pricina acestui motiv, este unul dintre cele mai utile accesorii de biciclete pe care trebuie sa il porti cu tine mereu.

Sistem anti-furt

Cu siguranta, bicicleta ta vrei sa ramana doar a ta. De aceea, recomandam achizitionarea unui sistem antifurt care sa o tina departe de raufacatori. In magazinul Veloteca.ro vei gasi o gama diversificata de sisteme de siguranta, modele care sa se potriveasca in functie de tipul bicicletei tale. Pentru a  beneficia de cel mai bun raport calitate-pret, verifica ofertele cu accesorii de biciclete de la Veloteca.

Lumini

Cand vorbim de accesorii pentru biciclete, luminile sunt absolut indispensabile, fiind obligatorii prin lege. Potrivit modificarilor aduse Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, orice bicicleta trebuie sa fie prevazuta cu lumina alba in fata, iar in spate cu lumina rosie pentru a fi vizibil pentru vehiculele care vin din spate. De asemenea, achizitioneaza macar un dispozitiv fluorescent-reflectorizant. Acesta reprezinta un accesoriu pasiv de siguranta ce devine vizibil in momentul in care este luminat de farul unei masini.

Bidonul cu apa

Hidratarea este esentiala mereu, nu doar atunci cand parcurgi distante mari. De aceea, un bidon cu apa nu ar trebui sa iti lipseasca din gama de accesorii biciclete. Veloteca iti prezinta modele de bidoane de lichide si camelback-uri, de diferite cantitati, cu prindere de bicicleta.

Daca  gasesti utile aceste recomandari, intra chiar acum pe Veloteca si achizitioneaza aceste accesorii pentru biciclete. Bucura-te de o aventura pe doua roti in siguranta, oriunde ai fi, mai ales cand esti in vacanta!

Totul pentru tine… de prin 2008!

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă