4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyle5 carti de dezvoltare personala pe care trebuie sa le citesti

5 carti de dezvoltare personala pe care trebuie sa le citesti

Desi cartile de dezvoltare personala au luat un avant foarte mare in ultimii ani, asta nu inseamna ca merita sa le citesti pe toate. Sunt foarte multe care pretind ca te vor ajuta, insa nu fac decat sa iti iroseasca timpul si banii.

Sigur ca printre acestea, sunt si carti de dezvoltare personala impresionante, care te vor ajuta enorm in evolutia individuala si care merita citite.

Noi ne-am uitat atent intr-o librarie online si am selectat pentru acest articol 5 carti de dezvoltare personala pe care trebuie sa le citesti.

 

1. Drive: Ce anume motiveaza cu adevarat de Daniel H. Pink

Drive este o carte foarte placuta si usor de citit care se indreapta spre domeniul resurselor umane si a celor care au angajati, insa este de folos oricui. Autorul prezinta modul in care oamenii sunt motivati cu adevarat si care sunt principalele modalitati in care se poate face asta, cu idei si strategii simple si functionale.

 

2. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen R. Covey

O carte celebra si un titlu pe care este probabil sa-l fi intalnit deja, Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, este una dintre cele mai vandute carti de dezvoltare personala, ba chiar cartea care dezvolta acest subiect inainte ca acesta sa fie la moda.

Cartea prezinta 7 principii fundamentale ale oamenilor eficienti, bazate pe un studiu de 200 de ani de literatura americana de succes.

 

3. Inteligență emoțională de Daniel Goleman

Daniel Goleman este faimos, si in special prin aceasta carte, Inteligenta emotionala, care ajuta cititorul sa ajunga sa isi foloseasca emotiile in avantajul lui si a celor din jur.

Conceptele prezentate in carte sunt de foarte mare ajutor in special liderilor si managerilor, insa oricine poate beneficia prin a invata sa-si controleze emotiile mai bine.

 

4. Săptămâna de lucru de 4 ore de Tim Ferriss

Saptaman de lucru de 4 ore de Tim Ferriss este o carte mai neobisnuita care te va scoate din zona de confort si te va ajuta sa ajungi la viata pe care ti-o doresti prin crearea a tot felul de scurtaturi. Autorul prezinta multe idei care te fac sa-ti schimbi modul de a privi lucrurile, printre care si idea de a-ti masura venitul pe ora si nu pe luna, asa cum o facem multi dintre noi.

 

5. Cum sa-ti faci prieteni si sa devii influent de Dale Carnegie

Probabil una dintre cele mai bune carti despre relatiile interumane, Cum sa-ti faci prieteni si sa devii influent de Dale Carnegie a fost scrisa in 1936 si este la fel de valabila acum ca si cu zeci de ani in urma.

Autorul a reusit sa surprinda adevaruri esentiale despre noi oamenii, adunate din foarte multe surse, de la presedinti si celebritati la Iisus si Buddha. Este o carte pe care fiecare merita sa o aiba in biblioteca personala si privita ca pe un manual de imbunatatire a relatiilor interumane, ba chiar predata in scoli.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă