19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyle5 idei de smoothie-uri pentru micul dejun

5 idei de smoothie-uri pentru micul dejun

Smoothie-urile reprezintă o variantă rapidă și extrem de sănătoasă pentru un mic dejun hrănitor. Benefice pentru întărirea sistemului imunitar, intens detoxifiante, pline de vitamine și minerale, aceste delicioase preparate îți oferă energia de care ai nevoie încă de la primele ore ale zilei. Partea bună este că rețetele de smoothie sunt infinite, așa că poți crea o băutură cremoasă folosind fructele și legumele tale preferate, proaspete sau congelate, dar și ierburi aromatice, nuci, semințe, ciocolată, unt de arahide ori alte ingrediente pe care le consumi în mod regulat. Totuși, ia în considerare faptul că un smoothie trebuie să furnizeze corpului nutrienți importanți, așa că evită adaosurile de zahăr și folosește pulberi care fac minuni pentru sănătatea ta. Iată câteva idei excelente de rețete care îți vor încânta simțurile în fiecare dimineață:

1. Smoothie verde
Deși smoothie-urile sunt niște preparate care au o culoare deosebită, datorită combinației de fructe folosite, este indicat să te axezi și pe verdețuri atunci când vrei să servești o astfel de băutură. Spanac, mentă, busuioc, kale sau pătrunjel, dar și pudre sănătoase precum spirulină, maca, iarbă de grâu, lucernă, chlorella ori lucuma, toate sunt perfecte pentru o combinație de ingrediente bogată în proteine. Smoothie-ul verde este unul dintre cele mai hrănitoare, ideal pentru cei care fac mult sport sau pentru persoanele care vor un ajutor pentru eliminarea toxinelor din corp.

Se prepară din frunze de spanac, kale, mentă, pătrunjel, boabe de struguri albi, banane, pere, portocale, semințe de chia și pulbere de spirulină sau chlorella. Pe Obio.ro găsești pudre organice diverse pe care le poți include în smoothie-ul tău în fiecare dimineață astfel încât să-ți asiguri porția zilnică de sănătate.

2. Smoothie de banane cu semințe
O rețetă foarte simplă, însă de efect, o constituie această băutură delicioasă pe care o poți obține rapid din 2-3 banane coapte, puțină gheață, apă și un amestec de semințe. Ai posibilitatea de a folosi amaranth, in, chia, miez de floarea soarelui, susan, mac, semințe decorticate de cânepă sau miez de dovleac. Datorită mixului creat, preparatul tău va fi excelent pentru digestie și, totodată, bogat în fibre și acizi grași Omega 3, 6 și 9. Trebuie doar să pui totul în blender, să amesteci bine până obții compoziția perfectă și băutura ta este gata!

3. Smoothie cu zmeură și cereale
Dacă adori zmeura, atunci bucură-te de acest fruct deosebit și la micul dejun, nu doar în diverse prăjituri. Indiferent că este proaspătă sau congelată, amestecă zmeura cu iaurt grecesc ori lapte de cocos, semințe de chia, miere de albine, cerealele preferate sau chiar granola și, opțional, fructe de açaí recunoscute pentru conținutul lor de antioxidanți care îmbunătățesc imunitatea. După mixarea ingredientelor, decorează băutura cu frunze de mentă proaspătă și bucură-te de un preparat sățios și aromat!

4. Smoothie tropical cu ananas și papaya
Fructele exotice sunt preferatele oricărei persoane, așa că dacă îți dorești un smoothie plin de vitamine, minerale și antioxidanți puternici ce protejează organismul, combină papaya, ananas și lapte de cocos. Pe lângă savoarea pe care o va avea preparatul tău și culoarea deosebită, trebuie să știi că ingredientele folosite contribuie la echilibrarea bacteriilor sănătoase din intestine și reduc nivelul de anxietate.

5. Smoothie cu avocado
Știm cu toții că avocado este ideal pentru orice masă, indiferent de momentul zilei. Totuși, la micul dejun îl poți folosi pentru un smoothie gustos, mai ales dacă te-ai plictisit să-l adaugi doar în salată. Un avocado perfect copt și moale ca untul, împreună cu o cană de lapte de orez, un iaurt grecesc, puțină miere de albine și un praf de cardamom măcinat sunt de ajuns pentru a face un smoothie hrănitor, cu un conținut ridicat de proteine și carbohidrați.

 

Micul dejun reprezintă prima masă a zilei, de aceea trebuie să fie bogată în tot felul de nutrienți pentru a face față tuturor situațiilor de peste. Deși a devenit un adevărat trend, smoothie-ul este un preparat ideal pentru a fi servit dimineața, mai ales că se obține rapid și poți folosi orice combinație de ingrediente, în funcție de preferințele tale personale.

 

 

 

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă