14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle5 idei pentru o locuință cu aspect industrial

5 idei pentru o locuință cu aspect industrial

Stilul industrial în amenajările interioare a apărut la finalul anilor ‘60, începutul anilor ‘70, odata cu reamenajarea vechilor fabrici părăsite și transformarea lor în locuințe și studiouri pentru artiști. A revenit în atenția designerilor la finalul anilor 2000, a căpătat amploare și continuă să fascineze și să fie în topul tendințelor actuale. Prin aspectul brut, minimalist, tonuri neutre, linii curate și puternice, lipsa de exces ornamental și echilibrul perfect între formă și funcționalitate s-a impus atât în spațiul comercial, HoReCa cât și în cel privat, în amenajări cu un buget modest dar și în proiecte de lux.

 Iată 5 idei pentru  a da locuinței un aspect industrial cu un minim de efort și cu un buget limitat.

1. Un perete accent se poate obține folosind tapet cu aspect de beton, placare cu OSB sau aplicare de cărămidă aparentă. Merge integrat chiar și în amenajarea camerei copilului, acest decor creând un contrast surprinzător cu mobilierul alb sau în nuanțe pastelate.

 

2.     Clasicul calorifer de fontă este de multe ori un element  neapreciat, dar care poate deveni o piesă de accent prin revopsire. Pentru un finisaj de calitate este indicată sablarea în prealabil pentru a îndepărta vechile urme de vopsea. 

 

3.     Un ansamblu statement cu look industrial poate completa iluminatul existent.

 

4.     Pentru cei îndemânatici și cu chef de meșterit se găsesc nenumărate tutoriale online pentru decorațiuni DIY din beton.

  

5.     Integrați mici piese de mobilier (noptiere, mese de cafea, cutii de depozitare etc) pe care le găsiți în comerț sau la târgurile de vechituri.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă