15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 motive pentru care implanturile dentare sunt soluția ideală pentru înlocuirea dinților...

5 motive pentru care implanturile dentare sunt soluția ideală pentru înlocuirea dinților lipsă

Unul sau mai mulți dinți lipsă creează la nivelul danturii condiția denumită, în termeni stomatologici, edentație. Aceasta este una dintre afecțiunile care necesită tratament imediat, amânarea putând pune în pericol sănătatea celorlalți dinți sănătoși.

În funcție de cât de întinsă este edentația (1,2 sau mai mulți dinți) și de preferințele personale, pacientul poate alege între: punți dentare, proteze sau implanturi dentare.

Punțile dentare, deși sunt efectuate cu materiale mult superioare celor din trecut, nu reprezintă cea mai fericită opțiune deoarece afectează dinții vecini care, din sănătoși, devin mult mai sensibili și pot cauza neplăceri.

Protezele dentare reprezintă o soluție rapidă, cu un cost accesibil, însă sunt inconfortabile și afectează viața de zi cu zi, începând cu acomodarea gingiilor și până la disconfortul resimțit în timpul meselor, dar și ca restricții alimentare impuse.

Diferențele dintre aceste variante de înlocuire a dinților lipsă se referă deopotrivă la estetică, parte financiară și viziune pe termen mediu și lung.

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

În contextul tehnologiei avansate și a medicilor experți în implantologie dentară, este preferabil pentru oricine să opteze pentru un implant dentar, această decizie fiind una care își va dovedi utilitatea și peste ani.

Iată care sunt cele mai relevante 5 motive pentru care implanturile dentare sunt cea mai bună opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă:

1.    Completarea danturii înseamnă grijă pentru sănătate

Cavitatea bucală este complexă și este parte integrantă a întregului organism, influențând starea de sănătate la nivel general. Pierderea dinților reprezintă o condiție a cărei remediere nu trebuie amânată, așa că o programare pentru un consult, în urma căruia specialistul poate oferi un diagnostic și un plan de tratament pentru lucrarea protetică viitoare este o decizie înțeleaptă.

Medicii specialiști din cadrul Clinicii Trident din București coordonează mai mult decât efectuarea plastică a lucrărilor protetice, concentrându-se pe motivele care au stat la baza apariției edentației, istoricul medical al fiecărui pacient care trece pragul clinicii.

Inserarea implantului dentar este doar o parte a planului de tratament care începe cu pregătirea locului de inserare a implantului, oseointegrarea și, ulterior, realizarea lucrării protetice pe implantul dentar.

Pe tot parcursul acestui proces, pacienții sunt încurajați și tratați așa cum se cuvine, astfel încât rezultate să fie de fiecare dată optime – echipa de medici de la Clinica Trident are ca misiune, pe lângă tratamentul efectiv al problemelor dentare, să aducă zâmbete reale pe chipurile oamenilor.

2.    Un implant dentar nu afectează dinții învecinați

Spre deosebire de alte proceduri protetice, implantul dentar este un sistem de sine stătător, pentru montajul căruia nu este necesară șlefuirea sau alte tratamente efectuate dinților învecinați. De exemplu, pentru susținerea unei singure punți, dinții învecinați sănătoși trebuie șlefuiți și chiar tratați pe canal.

Așadar, din grijă pentru restul danturii, dar și pentru eliminarea unor intervenții viitoare, implantul dentar reprezintă soluția optimă, care îndeplinește criteriile estetice și de funcționalitate, asigurând totodată confortul în timpul meselor sau în timpul vorbirii. 

3.    Estetică impecabilă și dantură sănătoasă

Când vine vorba despre coroanele pe  implanturile dentare, acestea arată și se simt asemenea dinților naturali, oferind pacienților tratați rezultate ideale, atât din punct de vedere estetic, cât și în ceea ce privește funcționalitatea.

Implanturile dentare efectuate în cadrul Clinicii Trident sunt realizate de către medici experți, specializați în efectuarea acestor proceduri, și cu ajutorul unor materiale de cea mai înaltă calitate.

Oricare ar fi tipul de implant dentar ales dintre categoriile utilizate de către stomatologii Clinicii Trident – Nobel, MegaGen, Straumann, MIS – grație procedurile avansate, realizate cu aparatura performantă din dotare, se poate remarca faptul că pacienții obțin zâmbetul sănătos pe care și-l doreau.

4.    Durată de viață îndelungată

Implantul dentar are o durată lungă de viață, ce diferă în funcție de producător. Cu toate acestea, stilul de viață al pacientului influențează oseointegrarea și succesul pe termen lung, drept pentru care se impune o grijă sporită și îngrijirea corespunzătoare, așa cum medicul iși va instrui pacienții care au primit acest tip de tratament.

Vizitele regulate la medicul care a efectuat procedura garantează curățarea și tratarea adecvată, implantul dentar putând rezista astfel chiar și toată viața.

5.    Raport excelent între preț și calitate

La întrebarea „cât costă un implant dentar?” doar un medic specialist poate răspunde cu precizie și poate indica un preț.

Pentru ca solicitanții să poată face un calcul aproximativ, pe clinicatrident.ro sunt afișate prețurile implanturilor, însă în costul total vor mai fi include și prețurile altor proceduri și materiale de lucru. Acestea vor fi determinate și transmise în urma consultului amănunțit, necesar pentru crearea planului de tratament și, implicit, pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă