8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 sfaturi utile pentru cumpărături eficiente

5 sfaturi utile pentru cumpărături eficiente

Există mai multe tipuri de cumpărător: cel care achiziționează doar când are nevoie, cel care petrece foarte mult timp la shopping până alege un produs și cel care ar sta tot timpul prin magazine. Indiferent în care din grupe te integrezi, este important să știi cum poți cumpăra eficient.

Prin cumpărături eficiente ne referim la economisirea timpului și a banilor și la achiziționarea unor produse care vor trece testul timpului. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o experiență plăcută de fiecare dată când  mergi la shoppingi.

 

1. Compară mereu prețul
 

Dacă ai găsit un produs cu caracteristici ideale pe care ți-l dorești neapărat, nu îl cumpăra achiziționa imediat, indiferent dacă te afli în magazin sau faci asta online. Există șansa să îl găsești la un preț mai bun la alt vânzător.

Pentru a verifica asta, caută pe google sau site-uri dedicate atât numele produsului, cât și codul de identificare pe care îl găsești de obicei pe site-ul producătorului. Poți face verificarea și dacă ai găsit doar o imagine, dând click dreapta pe ea și selectând „caută imaginea pe google”.  Îți vor apărea toate site-urile unde este menționat respectivul produs, inclusiv cele care îl vând.

 

2. Caută cele mai bune oferte
 

Pentru a vâna ofertele, există site-uri speciale unde vei găsi promoții pentru diverse produse (lenjerii de pat, espressoare etc.) sau activități (dans, spa etc.). O altă opțiune pentru a profita de reduceri sunt cardurile speciale.

Spre exemplu, cardul de cumpărături BCR vine cu programul PlusînCont. În aplicația de mobil sau site-ul asociat programului vei activa promoția, apoi vei plăti cu cardul și vei primi banii asociați înapoi pe card, fără puncte sau vouchere.

 

3. Mergi la cumpărături în perioada reducerilor
 

Dacă ai găsit un produs pe care ți-l dorești foarte mult dar nu ți-l permiți, poți aștepta perioada reducerilor. Atunci ai șansa să găsești produse la prețuri accesibile, care ar fi de obicei mult mai scumpe.

În România, sunt trei perioada de reduceri: soldările de iarnă, între 15 ianuarie și 15 aprilie; soldările de vară, între 1 august și 15 octombrie și Black Friday, care e de obicei la sfârșitul lui noiembrie, dar data exactă depinde de fiecare magazin în parte.

 

4. Fii la curent cu politica de retur
 

Când faci cumpărături direct în magazine sau online, verifică neapărat care este politica de retur a acestora. Legea spune că dacă faci cumpărături online, poți returna produsul, în aceeași stare ca la achiziționare, în 14 zile.

În plus, fiecare magazin va avea o politică separată pentru returnarea produselor, a celor în stare bună sau a celor avariate. Poți găsi informațiile despre retur pe site-ul magazinul online sau poți contacta direct vânzătorul.

 

5. Citește recenziile la produs
 

Înainte să achiziționezi orice produs, este foarte util să citești ce părere au alți oameni care l-au cumpărat și folosit. Dacă producătorul va folosi doar cuvinte de laudă pentru acesta, utilizatorii vor împărtăși păreri mai oneste.

Poți verifica aceste păreri sub pagina de produs din site-ul diverselor magazine, unde există comentarii. Mai mult, sunt mulți creatori de conținut care au blog sau canal de Youtube unde își împărtășesc părerea despre produsele folosite.

Dacă vrei să faci cumpărături eficiente, să îți cumperi produsele la cel mai bun preț, dar și să găsești produse de cea mai bună calitate, trebuie să vânezi constant ofertele și să consulți și părerea altor oameni care au mai folosit acel produs.

 

 

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă