12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyle6 idei pentru împrejmuirea unui teren

6 idei pentru împrejmuirea unui teren

Vezi în acest articol 6 idei pe care le poți lua în calcul și care sunt avantajele acestora!

1. Gardul din plasă

Principalul beneficiu al gardului din plasă este ușurința cu care poate fi realizat și manevrat. Această opțiune de împrejmuire este cea mai simplu de pus în practică. Un gard din plasăa se montează fără bătăi de cap atât timp cât ai la dispoziție materialele necesare: stâlpi și plasă de gard.

Gardurile din plasă sunt simple, fără vreun design sau model ieșit din comun, potrivindu-se oricărui stil arhitectural sau aranjament peisagistic. Sunt recomandate pentru împrejmuirea spațiilor de orice fel, precum curți, terenuri sportive, grădini cu flori sau realizarea țarcurilor pentru animale.

2. Gardul din lemn

Gardurile din lemn sunt folosite din cele mai vechi timpuri, acest material fiind ușor de găsit și având un preț accesibil. Un astfel de gard este cel mai des utilizat la împrejmuirea locuințelor, însă este potrivit și pentru delimitarea terenurilor agricole sau a grădinilor. În general, pentru un gard din lemn se folosesc materiale rezistente, cum este lemnul de molid sau cel de brad, ce asigură o lucrare de durată. Dacă îți dorești un aspect deosebit, poți finisa gardul cu lac cerat, ori îl poți vopsi în diferite culori.

3. Gardul de tip ranch

Acest gard este făcut din lemn, însă are un design diferit, rustic. Gardul de tip ranch se realizează prin fixarea unor scânduri în poziție verticală ori în formă de cruce și susținute de stâlpi. Este un gard economic, ce poate fi montat cu ușurință de meșteri amatori și care nu necesită multe materiale.

4. Gardul din metal

Gardurile din metal sunt foarte rezistente și au un aspect plăcut, motive pentru care din ce în ce mai mulți proprietari apelează la această variantă. La capitolul varietate de modele, gardurile din fier forjat se poziționează în topul clasamentului datorită numeroaselor modele și culori din care poți alege.

5. Gardul din beton

Principalul avantaj pentru care gardurile din beton sunt foarte căutate este rezistența lor în timp – durabilitatea unui gard din beton este de aproximativ 20 de ani. Aceste garduri se realizează din panouri prefabricate, care se montează cu ușurință și nu necesită niciun fel de întreținere specială. Au un aspect deosebit și reprezintă o varianta potrivită celor care își doresc intimitate.

6. Gardul din gabioane

Gardul din gabioane este durabil și potrivit celor care își doresc să creeze un aspect unic al proprietății împrejmuite. Gabioanele sunt niște panouri de plasă sudată pe stâlpi metalici și umplute cu pietre. În locul pietrelor, cei ce îți doresc un design mai ieșit din comun pot opta pentru lemne tăiate mărunt, cărămidă spartă, ori bucăți mici de gresie. Gardul se poate acoperi cu plante cățărătoare, devenind astfel un gard viu și având un aspect natural.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă