18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyle6 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în vacanța în...

6 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în vacanța în Lefkada

Dacă ai ales să îți faci vacanța în insula Lefkada, înseamnă că urmează să ai parte de o experiență incredibilă. Insula care se scaldă în apele Mării Ionice este un adevărat spectacol al naturii și un loc păstrat cu sfințenie de către localnici. Vei fi impresionat de tot ce vei vedea acolo, așa că ai grijă să nu uiți aparatul de fotografiat acasă! Îți recomandăm să îți rezervi măcar o săptămână din concediul tău pentru această destinație, pentru a te asigura că ai timp să mișuni peste tot și să reușești să vizitezi toate punctele de interes ale insulei. Ar fi indicat să închiriezi o mașină pe insulă, dacă nu cumva ai ales să mergi în vacanță cu ea, pentru a reuși să treci pe lista obiectivelor turistice văzute cât mai multe puncte de atracție. Iată ce nu ar trebui să ratezi într-o vacanță în Lefkada, de care punem pariu că îți vei aminti cu drag mult timp de acum încolo.

 

Plajele impresionante
 

Fiind vorba de o destinație înconjurată de apele calde ale Mării Ionice, plajele sunt principalele puncte de interes pentru turiștii din toată lumea. Dacă ajungi în Lefkada în timpul sezonului estival, care se întinde de la începutul lunii mai până în octombrie, ține minte să iei la tine cel puțin un costum de baie de schimb, pentru că vei petrece foarte mult timp pe plajele insulei.

Apele turcoaz, stâncile abrupte și curățenia păstrată cu sfințenie îți vor lăsa impresia că te afli pe plaje virgine, deși insula abundă de locuri celebre în toată lumea, unde vin an de an mii de turiști. Kalamitsi, Agiofili (unde poți ajunge doar cu barca), Porto Katsiki, Egremni, Milos sau Kathisma sunt plajele în care ar trebui să zăbovești măcar câteva ore în vacanța ta. Peisajele incredibile se vor completa cu o experiență pe care trebuie să o ai în această parte de lume – snorkeling-ul sau scuba diving. Dacă nu ai curaj să te îmbraci în costumul special și să respiri pentru câteva minute cu ajutorul unei butelii de oxigen pe care scufundătorii de performanță ți le pot pune la dispoziție, îți poți cumpăra o mască și un tub de la orice magazin aflat în preajma plajelor și te poți bucura cât dorești de flora și fauna care se ascund sub valurile liniștite. Pești colorați și plante pe care le poți întâlni doar în documentare te așteaptă să le descoperi, într-o sedință de snorkeling.

E important să îți cumperi și o pereche de papuci pentru apă, pentru că majoritatea plajelor din Lefkada sunt acoperite cu pietre, în loc de nisip, inclusiv în apă. În plus, aricii de mare îți pot da planurile de vacanță peste cap, dacă ai ghinionul să calci cu tălpile goale pe țepii unuia dintre ei. Nu uita nici de crema de protecție solară și de umbrelă, pentru că în Lefkada, mai ales în lunile iunie, iulie și august, temperaturile urcă mult în timpul zilei și nu ai vrea să îți întrerupi distracția din cauza unei insolații.

Îți mai recomandăm să iei cu tine o ladă frigorifică în care să păstrezi reci băuturi răcoritoare și câteva gustări, care să-ți mențină energia la un nivel ridicat pe întreaga durată a zilei.

 

Experiența citadină

 

sursa foto: https://pixabay.com/en/lefkada-lefkas-greece-architecture-343806/

 

Primul contact pe care îl vei avea cu insula, în cazul în care ai ales să călătorești cu mașina, este portul din Lefkas, un oraș fermecător. Vei observa aici influențe italienești,  asta pentru că Lefkada a fost colonie venețiană. Străduțele înguste, cu case tipic mediteraneene, cu pereții albi și tâmplărie din lemn vopsit în albastru, leandrii și rododendronii colorați în nuanțe de roz aprins, brutăriile și bisericile vechi, toate te vor impresiona. Piațetele întinse mustesc de taverne și restaurante unde poți gusta din bucătăria lejeră a grecilor și te poți răcori cu o halbă de bere autohtonă. Tot de aici poți cumpăra și suveniruri și poți face câteva fotografii care să-ți coloreze albumul de amintiri.

 

Inima insulei – cascada Dimosari
 

Trebuie neapărat să bifezi și cascada de lângă Nidri, care se numește Dimosari. Versanții abrupți aruncă un debit suficient de mare de apă rece ca gheața către baza stâncilor, unde te poți răcori în timpul unei zile fierbinți. Dacă ai suficient curaj, poți chiar înota la baza cascadei, însă te avertizăm – apa este foarte rece! Până la cascadă vei avea, însă, timp să îți faci curaj pentru a te scălda, pentru că vei avea de urcat ceva până la ea.

 

Sporturile nautice
 

În sudul insulei Lefkada, mai exact în Vasiliki, vântul este perfect pentru pasionații de sporturi extreme pe apă. Ba chiar această locație este una dintre cele mai potrivite pentru astfel de activități, din întreaga lume! Aici se strâng în fiecare vară cei îndrăgostiți de windsurfing și scot în larg pânze colorate, care atrag privirile de pe întreaga plajă.

 

Croazierele în jurul insulei

sursa foto: https://pixabay.com/en/lefkada-greece-greek-island-1906749/

 

Dacă vrei să ai parte și de puțină distracție, alege să vezi insula de jur împrejur pe un vas mare, alături de alți turiști. Bilete pentru acest tip de croazieră poți găsi la fiecare pas în orășelele cochete sau chiar pe plajă, la vânzătorii ambulanți. Dacă preferi intimitatea, închiriază o barcă privată și bucură-te de un circuit în jurul insulei, unde vei putea admira cartiere rusești de lux sau insule achiziționate de faimosul milionar Onassis. Iar dacă ajungi în Lefkada cu gândul la petrecere, poți alege o croazieră de tip Booze Party, adică o experiență inedită – petrecere monstru pe vas în timpul zilei.

 

Cramele de vin
 

În construcții vechi de piatră, grecii din Lefkada ascund adevărate comori – fabricile de vinuri. Poți trăi o experiență inedită dacă petreci o după-amiază într-o cramă, unde poți degusta cele mai interesante soiuri de vinuri din câte ai întâlnit vreodată și poți afla povestea licorii preferate de eleni, de la boaba de strugure până la pahar.

 

Nu în ultimul rând, bucură-te de priveliștea excepțională pe care ți-o oferă aproape orice colț din această insulă plină de măslini, cactuși, palmieri și conifere! Vacanță plăcută în Lefkada!

 

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă