10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyle6 modalități de a introduce cimentul în designul casei tale

6 modalități de a introduce cimentul în designul casei tale

Cimentul este unul dintre cele mai utilizate materiale de construcții. Se prezintă sub forma unei pulberi fine obținută prin măcinarea clincherului și se întărește în contact cu apa. Deoarece își menține rezistența și stabilitatea în timp, este folosit în mod tradițional pentru trotuare, poduri, subsoluri sau construcții diverse.

În ultimul timp, designerii au dezvoltat tot mai mult ideea de a utiliza cimentul pentru a obține forme și texturi interesante în amenajările interioare. Materialul oferă versatilitate, o abordare estetică deosebită și o personalitate puternică oricărei ambianțe. Considerat rece și uniform, cimentul are capacitatea uimitoare de a transforma un look riguros într-un finisaj cald și primitor. De la podele și pereți la rafturi, obiecte sau accesorii decorative, cimentul oferă o multitudine de opțiuni personalizate. Iată câteva moduri ingenioase de a-l introduce în designul casei tale.

Chiuveta de baie
Pentru că se poate turna în orice formă, cimentul poate lua aspectul oricărui obiect. Îl întâlnim frecvent în stilul industrial și modern, dar poate fi adaptat și amenajărilor clasice, urbane sau contemporane. Aspectul său dur îl face perfect pentru chiuveta de baie. Este un material solid și rezistent, iar într-o nuanță de gri luminos creează o atmosferă plăcută pentru baie. O chiuvetă din ciment va fi considerată o atingere subtilă și un element de design impresionant într-un spațiu minimalist.

Blat de bucătărie
Dacă ești în căutarea unui produs excentric pentru amenajarea bucătăriei, alege un blat de lucru din ciment. Acesta va trece cu brio testul timpului, este ușor de întreținut și se combină foarte bine cu alte tonuri de gri sau alb. Se asortează perfect cu albastrul și se armonizează elegant cu alte accente de decor, păstrându-și în același timp caracterul industrial minimalist. Cimentul poate acoperi foarte ușor insula din bucătărie sau blaturile care întregesc piesele de mobilier.

Șemineu
Cele mai frumoase amintiri pot fi create în fața unui frumos șemineu realizat din ciment. Spre deosebire de tradiționalele cărămizi, piatră sau lemn, cimentul este o variantă modernă și interesantă. Un astfel de element este ideal pentru a crea un spațiu rustic într-o locuință, dar și un decor inedit într-o amenajare contemporană. Pe lângă atmosfera extrem de plăcută pe care o creează, un șemineu din ciment va surprinde prin funcționalitate și confort termic optim.  

Polițe
Decorațiunile realizate din beton sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai inovatoare accesorii de design. Câteva polițe confecționate din acest material oferă interiorului un caracter unic, îndrăzneț și extrem de artistic. Asemenea etajere sunt robuste și reflectă simplitatea, dar în același timp și extravaganța. Polițele din ciment în combinație cu piesele moderne creează o compoziție contrastantă și foarte la modă.

Podea
Dacă cu ceva timp în urmă era considerată perfectă doar pentru garaje sau foișoare, podeaua din beton este astăzi ideală în clădirile rezidențiale. Așadar, poți împrumuta designul industrial pentru a crea o pardoseală specială la tine în casă. Betonul lustruit este caracterizat de suprafața sa lucioasă care se adaptează perfect oricărui stil. Spre deosebire de podelele din lemn sau parchet, pardoseala din ciment are nevoie de o întreținere redusă. Nu este pretențioasă și rezistă foarte bine la traficul intens. Alături de un covor deosebit, câteva decorațiuni de podea și un mobilier modern, cu siguranță va oferi un aspect boem unei încăperi.

Masă
O masă din ciment va atrage privirile tuturor oaspeților dacă este amplasată în zona de dining sau în living. Acest material este solid, are o nuanță neutră și contribuie la crearea unei atmosfere calde. Masa din ciment poate fi confecționată chiar și de tine, mai ales dacă îți plac activitățile de bricolaj și vrei un decor original în locuința ta. Mesele în familie vor fi mult mai spectaculoase, încărcate de rafinament și naturalețe, dacă optezi pentru o astfel de piesă de mobilier inedită.

Rezistența cimentului nu egalează metalul, iar elasticitatea sa nu se apropie de cea a plasticului. Mulți ar putea crede că cimentul nu este potrivit pentru amenajările interioare. Însă, după cum se dovedește, prin decoruri ingenioase, cimentul poate aduce extrem de multă frumusețe în casele moderne. Ai la dispoziție ciment alb pe mathaus.ro pentru a crea cu ușurință elemente decorative inedite care să aducă locuinței tale un aspect elegant și absolut impecabil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă