15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyle7 motive pentru care să-ți programezi acum o sesiune de masaj

7 motive pentru care să-ți programezi acum o sesiune de masaj

Pe glob există multe popoare specializate în cultura masajul, iar asiaticii sunt de departe cei mai mari iubitori de masaj, dar și cei mai buni practicieni. De asemenea, pentru că prin intermediul masajului se pot atinge diferite obiective, există nenumărate tipuri de masaj, practicate în funcție de scopul urmărit.

Binecunoscutul masaj suedez de exemplu, este un masaj de relaxare, care îți liniștește corpul și elimină oboseala acumulată la nivelul mușchilor. Pe de altă parte, masajul thailandez, pe lângă atingeri blânde și dezmierdări ale spatelui și umerilor, implică și tehnici preluate din yoga, întinderi, compresii și călcări pe spate, menite să elibereze tensiunea acumulată în corp.

De ambele tipuri de masaj menționate mai sus, precum și de multe alte tehnici uimitoare, poți beneficia la THAIco SPA, un spa din București cu o ofertă bogată, ce cuprinde 20 de tipuri de masaje tradiționale și originale. Iar dacă nu ești convins de ce ar trebui să-ți programezi acum o sesiune de masaj, îți prezentăm în continuare 10 motive pentru care nu ar trebui să mai amâni niciun moment o vizită la acest salon de masaj București.

Ce beneficii îți oferă o sesiune de masaj?

#1 Elimină stresul și anxietatea

În lumea modernă, stresul și anxietatea sunt două probleme la ordinea zilei. Multe persoane se plâng din cauza lor mai ales odată cu înaintarea în vârstă și cu toate că există și medicamente și suplimente alimentare pentru înlăturarea lor, acestea sunt doar soluții temporare, care își fac efectul strict pe durata tratamentului. O metodă mult mai sănătoasă și în același timp mai plăcută de eliminare a stresului și anxietății din viața ta sunt sensiunile regulate de masaj, cu efecte pe termen lung.

#2 Vindecă durerile de spate

Dacă întinderile acasă nu sunt suficiente pentru vindecarea durerilor de spate, înseamnă că este timpul să apelezi la un specialist pentru a rezolva această problemă. Durerea de spate nu presupune neapărat o afecțiune gravă a coloanei vertebrale sau a mușchilor care o susțin și pot apărea pur și simplu de la statul prea mult pe scaun, într-o poziție incomodă. Dar chiar și în aceste condiții, pentru a nu se agrava, ea nu trebuie privită cu indulgență, ci tratată cât mai rapid într-un salon de masaj specializat pe astfel de probleme.

#3 Îmbunătățirea circulației sângelui

Optează pentru un masaj capilar dacă ai o circulație defectuoasă a sângelui și vei observa îmbunătățiri spontane. Prin masajul capilar pentru cap, gât și spate se eliberează tensiunea acumulată în partea superioară a corpului și în același timp se elimină și toxinele înmagazinate în organism din cauza stilului de viață.

#4 Promovează flexibilitatea

Atleții beneficiază în mod special de masajul sportiv pentru îmbunătățirea flexibilității și pregătirea corpului pentru înalte performanțe. Dar în aceeași măsură, masajul sportiv poate fi util și persoanelor care suferă de dureri cronice în diferite părți ale corpului sau care se recuperează în urma unor traumatisme corporale provocatoare de răni.

#5 Îmbunătățește imunitatea

Studiile de specialitate au demonstrat că masajul, în special cel suedez, poate îmbunătăți imunitatea organismului prin înmulțirea celulelor albe, care luptă cu virusurile și alți agenți patogeni. Pe de altă parte, efectele masajului scad considerabil odată ce te-ai îmbolnăvit deja și de aceea, este important să apelezi la această soluție de creștere a imunității înainte de a te confrunta cu provocările bolilor.

#6 Reduce riscul depresiei

Depresia este o boală foarte gravă care netratată la timp poate duce la complicații cum ar fi pierderea poftei de mâncare, scăderea calității somnului, slăbirea organismului, anxietate, paranoia și chiar suicid. Depistarea și vindecarea ei în stare incipientă este foarte importantă deoarece, pentru cele mai bune rezultate, tratamentele împotriva depresiei trebuie începute din timp și continuate până în momentul în care boala a dispărut complet. Dintre cele mai simple soluții de vindecare a depresiei, face parte și masajul care ajută la ameliorarea simptomelor și are în general efecte pozitive asupra întregului organism.

#7 Îmbunătățește stilul de viață

Se recomandă introducerea masajului în rutina obișnuită pentru îmbunătățirea stării de spirit și reîntinerirea întregului organism. Chiar și o singură sesiune de masaj pe săptămână poate avea efecte uimitoare asupra întregului corp și oferă nenumărate avantaje atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă