13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle7 semne care îți arată că familia ta este pregătită să aibă...

7 semne care îți arată că familia ta este pregătită să aibă un câine

Lucrurile sunt și mai complicate atunci când ai o familie, pentru că un cățel poate reprezenta o responsabilitate în plus, chiar dacă puștii tăi vor fi, cu siguranță, încântați să aibă un nou prieten de joacă. Însă, înainte de a lua o decizie, iată șapte semne care îți arată dacă familia ta este pregătită pentru a avea grijă de un câine.

Ai mai mult timp liber

Atunci când vrei să adopți sau să cumperi un câine, trebuie să te asiguri că ai îndeajuns de mult timp liber, pentru a te ocupa de dresarea acestuia. Indiferent de vârsta pe care o are, câinele trebuie să se adapteze cu noua sa casă, așa că va avea nevoie de toată atenția familiei. Chiar dacă este cuminte, cățelul trebuie să fie mereu înconjurat de persoanele apropiate, pentru a se simți protejat, dar și pentru a se adapta mai repede într-un mediu nou.

Lucrezi de acasă

Dacă unul sau mai mulți membri ai familiei lucrează de acasă, poți lua în considerare ideea de a avea și un animal de companie. Atunci când petreci mai mult timp acasă, vei putea monitoriza ușor activitatea cățelului, și în plus, acesta nu se va plictisi stând singur. De asemenea, atunci când cățelul este încă pui, încearcă să lucrezi de acasă, câteva zile pe săptămână, pentru a-l obișnui cu un anumit program.

Ai stabilitate financiară

A avea grijă de un câine presupune o serie de cheltuieli în plus, așa că dacă familia ta este stabilă din punct de vedere financiar, poți lua în calcul un animal de companie. Vaccinurile, mâncarea, accesoriile și vizitele la veterinar pot fi destul de costisitoare, așa că asigură-te că bugetul îți permite aceste cheltuieli.

Ai o casă spațioasă

Dacă îți dorești un câine pentru familia ta, trebuie să te asiguri că ai loc și pentru acesta. Un cățel are nevoie de spațiu, ca să alerge și să-și consume energia. Iar într-un apartament de bloc, în care sunt deja trei sau patru membri ai familiei, s-ar putea ca un câine să nu aibă îndeajuns de mult loc. Așa că, dacă stai la casă și ai o curte spațioasă, sau dacă ai un apartament cu mai multe camere, ești pregătit pentru a avea grijă de un cățel.

Îți plac animalele

Dacă îți plac animalele și îți doreai un câine încă din copilărie, poate că acum e timpul să ai grijă de unul. Faptul că ai deja o familie înseamnă că ești deja îndeajuns de responsabil, iar copiii tăi cu siguranță se vor bucura de prezența unui animal de companie jucăuș.

Știi deja ce rasă îți dorești

Sunt o mulțime de rase de câini, iar dacă tu și familia ta știți deja ce fel de cățel vă doriți, înseamnă că mai este doar un pas de făcut. Însă, înainte de a adopta sau de a cumpăra un câine, este necesar să te documentezi bine cu privire la rasa pe care ți-o dorești. Anumite rase au prea multă energie, altele pot fi violente în prezența copiilor sau a altor animale, așa că trebuie să te asiguri că alegi un câine pe care să îl poți dresa ușor și care să fie prietenos cu cei mici.

Ai o familie responsabilă

Înainte de a aduce un câine în casă, este necesar să ai o discuție cu toți membrii familiei, pentru a te asigura că și aceștia sunt pregătiți pentru o asemenea schimbare. Copiii trebuie să înțeleagă că un cățel înseamnă o responsabilitate în plus, pe care toată familia și-o va asuma. Așa că este necesar să planifici din timp cine va fi responsabil cu plimbările, curățenia și mersul la veterinar.

Așadar, dacă ai trecut deja prin aceste etape, înseamnă că ești pregătit să aduci în familia ta încă un membru. Un cățel este o responsabilitate în plus, însă, poate deveni cel mai bun prieten al familiei dar și protectorul ei. Așa că, dacă îți dorești un câine, nu uita să te pregătești cu multe castronele, jucării și mâncare, iar pentru început poți alege Purina Friskies Junior, care este potrivită pentru cățeii cu vârste fragede.

Cele mai citite

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU