15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyle8 băuturi delicioase pe care trebuie să le prepari de Crăciun şi...

8 băuturi delicioase pe care trebuie să le prepari de Crăciun şi nu numai

Ai câteva variante de preparat foarte simple: poți cumpăra un whiskey de la Carrefour, un gin tonic sau un vin pe măsură. Însă, dacă vrei să prepari chiar tu băuturile pentru masa de Crăciun, îți oferim câteva idei pe care să le pui în practică.

1. Lichior de ouă
Este o băutură delicioasă cu ouă, zahăr și condimente. Nu este greu de făcut acasă și cu siguranță este mai bună decât orice variantă disponibilă în comerț. În plus, dacă nu ești adeptul băuturilor alcoolice, poți exclude alcoolul din rețetă.

2. Wassail sau vin fiert
Chiar dacă nu este foarte cunoscută la noi, wassail este o băutură făcută din bere sau vin îndulcit cu zahăr și aromat cu mirodenii. Se servește în mod tradițional dintr-un vas mare, din care se pune cu un polonic în cupele din care se bea.

3. Rom fierbinte cu unt
Este una dintre cele mai bune variante pentru masa de Crăciun și se prepară foarte ușor. Ai nevoie doar de unt, coajă de lămâie, apă fiartă, un baton de scorțișoară și rom. Cu siguranță îi vei impresiona pe cei dragi cu o băutură cu care, probabil, până acum nu au avut contact.

4. Tom și Jerry
Este un amestec de lapte cald cu coniac sau rom. Poate fi cea mai bună alegere pentru o noapte cu prietenii, în care vă veți distra de minune. Se poate pregăti în avans și nu este nevoie să fie consumat cald.

5. Cocktail Hot Toddy
Acesta este un cocktail pentru care ai nevoie de un lichior ca bază, miere, lămâie și ceai. Poți folosi brandy, rom sau whiskey, în funcție de preferințele pe care le ai. În plus, îl poți consuma în orice moment al anului, nu doar de Crăciun.

6. Punch englezesc
Un amestec de rom cu vin fiert, la care se adaugă lămâie sau portocală, pentru un plus de aromă. Este potrivit pentru orice petrecere de Crăciun și sigur vei fi uimit de cât de repede se va termina, așa că fii pregătit cu o cantitate mare!

7. Brandy Alexander
Coniac, cremă de cacao, puțină smântână și nucșoară măcinată – tocmai ți-am dezvăluit rețeta pentru cel mai bun preparat al iernii. Chiar dacă ai impresia că este vorba de un desert, acesta este un cocktail care poate fi combinat cu fructe de pădure, pentru un plus de aromă.

8. Poinsettia
Pentru un plus de eleganță, Crăciunul are nevoie și de o băutură spumantă, pentru a sărbători cum se cuvine. Rețeta de Poinsettia conține doar lichior de portocale, suc de afine și șampanie. Pur și simplu se amestecă ingredientele și se consumă. Vei descoperi un gust special, de care te vei îndrăgosti iremediabil.

Masa de sărbători poate să conțină orice îți dorești, dar aceste băuturi delicioase îi vor impresiona cu siguranță pe cei care îți vor trece pragul. Dacă îți permite timpul, alege câteva dintre ele și încearcă să le prepari înainte, pentru a vedea cum ți se par, apoi pune-le pe masa de Crăciun doar pe acelea care au fost pe gustul tău.

 

 

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă