12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyle8 greșeli pe care le fac bărbații când se încalță

8 greșeli pe care le fac bărbații când se încalță

Chiar dacă dau impresia că au totul sub control, cei mai mulți bărbați fac, fără să știe, tot felul de greșeli atunci când își aleg încălțămintea. Unii cred că respectarea unor reguli de stil le știrbește din masculinitate, iar alții persistă în obiceiurile lor vestimentare pentru că pur și simplu nu conștientizează cât de important este să ai o imagine impecabilă și elegantă atunci când o cer împrejurările.

Iată care sunt cele mai grave greșeli pe care le fac bărbații când își aleg și își poartă pantofii sau ghetele.

1. Se mulțumesc cu încălțăminte ieftină, de proastă calitate, preferând să cheltuie banii pe gadgeturi sau să investească mai degrabă într-o pereche de adidași de firmă în culori stridente. O pereche calitativă de ghete pentru bărbați poate rezista chiar și zece ani, dacă li se schimbă talpa la cizmar, pe când încălțămintea ieftină trebuie schimbată cel târziu o dată la doi ani, ajungând astfel să cheltui mai mult de-a lungul timpului.

2. Nu își îngrijesc pantofii și ghetele elegante. Ajung acasă, se descalță în grabă, ba chiar unii dintre ei se descalță împingând călcâiul cu vârful celuilalt pantof, iar a doua zi lustruiesc puțin pantofii (dacă fac și asta) și îi încalță iar. Ce ar trebui să facă de fapt? Să cumpere din magazinele de profil sau de la Ikea niște calapoade speciale (șanuri) care se pun în pantofi atunci când aceștia nu sunt folosiți. Să folosească după fiecare purtare un spray antibacterian, să îi curețe ori de câte ori e nevoie și să îi lustruiască cel puțin săptămânal.

3. Poartă aceeași pereche de pantofi sau ghete în zile consecutive. Încălțămintea elegantă din piele trebuie purtată prin rotație, pentru a avea timp să se aerisească și să se odihnească. În felul acesta va rezista mai mult timp.

4. Poartă pantofi sau ghete cu botul pătrat sau ascuțit. E drept că a existat o vreme când pantofii pătrățoși erau la modă, dar a trecut. Nici pantofii cu botul ascuțit nu sunt eleganți și nu ar trebui purtați niciodată, pentru că măresc inutil lungimea tălpii.

5. Subestimează puterea pantofilor maro. Cei mai mulți bărbați preferă să poarte pantofi sau ghete negre atât la birou, cât și la petreceri sau în alte ocazii formale. Maroul este însă la fel de stilat și elegant, fiind ușor de asortat cu nuanțe de albastru, gri și kaki.

6. Poartă pantofi fără șosete, adică pe piciorul gol. Pentru mocasini și alte tipuri de încălțăminte din care nu trebuie să se întrezărească ciorapul, există niște șosete speciale, numite tălpici.

7. Nu asortează cureaua la pantofi. Asta nu înseamnă că trebuie respectată întocmai tonalitatea culorii, dar măcar să se regăsească în aceeași gamă cromatică. De asemenea, dacă pantofii sunt din piele, și cureaua va fi tot din piele, nu din material textil.

8. Poartă ghetele nepotrivite la costum. În principiu, există trei tipuri de ghete pentru bărbați, cu diverse variații de design. Cea mai proastă alegere pentru a fi purtată la costum o reprezintă ghetele cu șireturi până sus, inspirate din combat boots sau din bocancii de lucru. Acestea se potrivesc pantalonilor chino sau jeansilor. La costum se poartă un tip de ghete numit Chelsea (de obicei are o inserție de elastic în lateral), sau chiar ghetele de tip Chukka, care se găsesc atât în varianta casual, cât și formală (se disting prin cele două rânduri de șireturi).

E drept că unele reguli de stil pot fi încălcate, în funcție de personalitatea și preferințele fiecăruia. Altele, însă, reprezintă mai degrabă niște practici care și-au dovedit eficiența de-a lungul istoriei și, privite în ansamblu, formează un punct bun de plecare pentru orice bărbat care își dorește să impresioneze prin eleganță și bun gust.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă