8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyle8 idei practice pentru amenajarea biroului

8 idei practice pentru amenajarea biroului

Prin urmare, este important să creezi un loc personalizat, în care să ții cont de aspectele ergonomice ori obținerea unui mediu sănătos și propice activității desfășurate. Dacă ai nevoie de puțină inspirație pentru un proiect de amenajare birou, avem pentru tine câteva idei practice care te vor ajuta să realizezi o zonă de lucru perfectă.

 

Realizează măsurătorile necesare pentru birou
Primul lucru cu care trebuie să începi este măsurarea spațiului pe care îl ai la dispoziție ca să-ți amenajezi biroul. Ia în considerare dimensiunile ușilor, a ferestrelor și caloriferelor, apoi schițează un plan pentru mobilierul și echipamentul de birou. Dacă nu ai la dispoziție o suprafață prea generoasă, în mod sigur îți va prinde bine să ai măsurătorile la îndemână ca să poți căuta piesele potrivite.

 

Creează un spațiu multifuncțional
În situația în care vrei să-ți amenajezi un birou acasă, de cele mai multe ori acest lucru se întâmplă într-o încăpere deja mobilată, cum ar fi livingul sau dormitorul. Ei bine, indiferent de locul în care va fi amplasat biroul, ia în considerare ca spațiul să fie multifuncțional.

Folosește piese de mobilier care să aibă mai multe utilizări, de exemplu nu alege o masă simplă de lucru, ci una cu variantă de depozitare. În cazul în care biroul se află în living, ia în considerare utilizarea mesei de dining ori folosește chiar o consolă cu blat dreptunghiular. La serviciu, optează pentru un birou mai mare, care să aibă și o parte din masă dedicată întâlnirilor cu partenerii de business ori colegii.

 

Planifică zone de depozitare
Cu toate că astăzi mare parte din informații sunt menținute pe suport electronic, amplasează și câteva rafturi sau o bibliotecă în biroul tău. În mod sigur vei găsi suficiente dosare și echipamente pe care va fi necesar să le depozitezi aproape de tine. Totodată, existența unor astfel de corpuri este esențială și pentru a-ți menține biroul ordonat și bine organizat.

 

Asigură cât mai multă lumină naturală
Starea de spirit, atenția și eficiența ta sunt influențate de lumina naturală. Așadar, dacă ai această posibilitate, plasează biroul în fața unei ferestre sau paralel cu aceasta pentru ca lumina de afară să cadă direct pe spațiul de lucru. Mai mult, dacă așezi biroul într-o astfel de poziție, din când în când îți poți îndrepta privirea spre fereastră ca să mai iei o pauză de la lucru și să-ți odihnești ochii.

 

Amplasează și corpuri de iluminat
Chiar dacă ai un birou foarte luminos, este necesar să instalezi și câteva surse de lumină artificială pentru momentele în care vei lucra până seara târziu. Ia în considerare faptul că, pentru birou, este indicată lumina rece, de preferat cu becuri LED. Poziționează corpurile de iluminat în partea stângă sau în fața biroului, pentru ca lumina să nu creeze umbre incomode atunci când lucrezi.

 

Ține cont de regulile ergonomice
În amenajarea biroului tău nu uita că siguranța și sănătatea trebuie să fie pe primul plan. Află că ai nevoie de un scaun ergonomic, care să-ți susțină spatele în poziție dreaptă, cu tălpile așezate pe podea și mâinile paralele cu pardoseala. Distanța până la monitor trebuie să fie de cel puțin 50 cm, iar brațul întins să nu atingă ecranul calculatorului.

 

Organizează un loc de relaxare
Majoritatea oamenilor petrec foarte mult timp la lucru, iar adesea asta înseamnă prea puține pauze. Creează și un colțișor de relaxare la birou, unde să te poți retrage pentru câteva momente atunci când obosești. De pildă, așază un fotoliu mare și confortabil, un balansoar sau un divan în care să îți pui gândurile în ordine atunci când simți nevoia să iei o pauză.

 

Personalizează-ți spațiul de lucru
Este binecunoscut faptul că oamenii care adaugă o notă personală biroului sunt mai productivi și mai motivați să muncească. În acest sens, câteva fotografii cu cei dragi, anumite suveniruri, tablouri, ghivece cu plante sau obiecte care te pasionează îți pot înfrumuseța biroul și te pot ajuta să obții cât mai  multe realizări profesionale.

 

Un birou practic și estetic poate fi amenajat în orice spațiu, chiar dacă nu este foarte generos. Ai nevoie doar de imaginație și creativitate pentru a-ți construi un loc confortabil, potrivit activităților tale.

 

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă