15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyle8 lucruri care sustin importanta reducerii consumului de energie

8 lucruri care sustin importanta reducerii consumului de energie

Prin reducerea cantitatii de energie necesara in anumite activitati te vei bucura de mai multa stabilitate financiara, vei contribui la reducerea poluarii si la evitarea impactului negativ asupra ecosistemelor. Daca pana acum nu ai acordat foarte mare importanta consumului de energie, ti-am pregatit aici cateva informatii care te vor face sa te razgandesti:

1. Iti amintesti acea perioada in care mama te atentiona sa nu lasi deschisa usa frigiderului prea mult timp? Ei bine, avea dreptate!  De fiecare data cand deschizi usa frigiderului, aproximativ 30% din aerul rece scapa! Practic, acest lucru duce la mai mult consum de energie si la o factura de electricitate mult mai mare.

2. Cuptorul cu microunde econmiseste mai multa energie decat cel traditional. Desigur, nu poti gati orice fel de mancare folosind cuptorul cu microunde, dar acesta consuma mult mai putina energie. Un cuptor cu microunde consuma cu aproximativ 50% mai putin in comparatie cu un cuptor traditional. 

3. Companiile care sunt inregistrate ca operatori economici in Romania sunt obligate din punct de vedere legal sa efectueze un audit energetic o data la 4 ani. Conform legii 121/2014, orice companie care este inregistrata ca operator economic in tara noastra are datoria de a efectua acest audit pe intregul contur de consum energetic.

4. Electrocasnicele consuma energie chiar si atunci cand sunt oprite! Aproximativ, 75% din energia electrica utilizata pentru alimentarea electronicelor casnice este consumata in timp ce aceste aparate sunt oprite. Televizorul consuma multa energie chiar si atunci cand este oprit. Ideal ar fi sa mentinem  televizoarele deconectate cand nu le folosim.

5. Laptopurile folosesc de obicei cu 85% mai putina energie electrica pe parcursul unui an decat computerele desktop. Si tu folosesti un computer clasic? Poate ca ar trebui sa te gandesti la folosirea unui laptop pe viitor. Pe langa faptul ca sunt mai practice si le poti lua cu tine oriunde, laptopurile reusesc sa reduca semnificativ consumul de energie comparativ cu modelele clasice.

6. Iluminatul reprezinta 10% din factura medie a energiei electrice a locuintei tale. Utilizarea becurilor cu LED consuma cu 90% mai putina energie decat becurile cu halogen, asa ca ar fi bine sa inlocuiesti becurile traditionale cu alternativele economice.

7. Izolarea exterioara a peretilor poate preveni pierderea de caldura pana la 40% din locuinta.

8. S-a dovedit faptul ca 48 de persoane care merg cu bicicleta timp de 24 de ore pot genera suficienta putere pentru a rula un televizor o saptamana. Un grup de biciclisti din Hong Kong a realizat acest lucru stabilind un recrd mondial in 2014. Cine stie, poate va veni o zi in care fiecare bicicleta ne va ajuta sa producem energie in acest mod!  

Intr-adevar, exista o serie de motive pentru care ar trebui sa iei in considerare reducerea consumului de energie. Doar un expert adevarat te poate ajuta sa intelegi cata energie consuma locuinta sau compania ta. Eficienta energetica, resursele si solutiile informatice reprezinta o preocupare constanta a celor de la Elsaco. Prin seriozitate si profesionalism, ei iti ofera siguranta unui partener competent si responsabil si iti pun la dispozitie sisteme si solutii pentru cresterea eficientei energetice!

 

 

 

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă