5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyle9 motive ca să locuiești la țară

9 motive ca să locuiești la țară

A locui la țară poate fi un ideal pentru mulți dintre noi. De ce? Pentru că lași deoparte o viață lipsită de griji, pentru că te bucuri de natură, pentru că beneficiezi de mult mai multă liniște și trăiești o viață situată mult mai aproape de valorile autentice.

Dacă pentru unii viața la țară nu aduce întotdeauna condițiile cele mai bune de confort, pentru alții înseamnă evadare într-un spațiu cât se poate de frumos.

Iată mai jos 9 motive ca să locuiești la țară:

1. Apa potabilă la tine acasă
Acesta este un motiv solid pentru a lua aceasta decizie. Vei putea fora puțuri apă și vei avea apă direct de la sursă, sănătoasă și bună de consum. Vei găsi numeroase oferte din partea unor companii de foraje puțuri pentru a rezolva această problemă.

2. Liniștea satului
Îți imaginezi cum este să stai departe de aglomerație, de traficul intens din orașe, de lipsa de parcări și toate acestea să le înlocuiești cu viața liniștită de la țară, cu un sat fără de zgomot, un loc unde se aude doar ciripitul păsărilor și clopotele bisericii. Cu siguranță acest lucru îți va plăcea foarte mult.

3. Mai mult spațiu
Ai nevoie de un spațiu mai mare al locuinței tale? La țară nu ești limitat de un anumit număr de metri pătrați, ci poți extinde locuința așa cum îți dorești. Vei beneficia de un teren mai mare și ca atare poți să te bucuri de mai mult confort.

4. Prețuri mai mici ale locuințelor
Prețurile locuințelor sunt mult mai mici decât ți-ai imagina. Nu vei plăti sume exagerate pentru fiecare metru pătrat al locuinței tale, ci pur și simplu te vei încadra în buget dacă îți dorești să faci această schimbare.

5. Satele sunt pitorești
Dacă privim atent către marile orașe vom observa doar clădiri înalte, mult ciment și foarte multă aglomerație. Fiecare metru pătrat de teren pare să fie exploatat de cei ce locuiesc în mediul urban. Satele, comparativ cu orașele, sunt mult mai pitorești, sunt mai simple, casele au o înfățișare mult mai frumoasă, urmărind personalitatea localnicilor.

6. Satele sunt verzi
Dacă privești către lumea satului vei vedea că oricum te-ai învârti vei fi înconjurat de mult verde. Câmpuri întinse verzi, copaci înalți, dealuri și munți – toate acestea reprezintă lumea satului. Spre deosebire de orașe, satul este un loc în care te poți relaxa la iarbă verde și te poți bucura de mult mai puțină poluare.

7. Satele sunt mai curate
Spre deosebire de orașe satele sunt mult mai curate. Nu există atât de mult gunoi ce trebuie aruncat, nu există un mediu încărcat de noxe și asta pentru că nu există un trafic de mașini foarte crescut. În plus, numărul celor ce locuiesc la sat este mai mic și ca atare, întreaga comunitate are grijă de locul în care trăiește.

8. Oamenii sunt mai prietenoși
Acesta este un alt motiv care să îți consolideze ideea potrivit căreia ar trebui să iei decizia de a te muta la sat. Vei avea parte de vecini mult mai prietenoși, de oameni care îți vor fi alături ori de câte ori vei avea o problemă. Comunitatea este mai mică și ca atare vă veți cunoaște mai bine și mai repede unii cu ceilalți.

9. Viața la țară este mai sigură și mai potrivită pentru copii
Iată un alt motiv pe care ar fi bine să îl ai în vedere atunci când decizi să te muți la țară. Nu există pericole foarte mari, oamenii sunt mai pașnici, iar copiii tăi vor crește mai în siguranță și mult mai sănătoși. În plus, se vor bucura de tot ceea ce natura le oferă.

În concluzie, viața la țară este frumoasă, pornind de la siguranță, liniște și până la relațiile dintre oameni. Liniștea satului va reuși să te cucerească din primul moment și să te facă să rămâi acolo definitiv.

 

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă