11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleAbuzul familial – trauma copiilor fără apărare subiectul unui nou reportaj România,...

Abuzul familial – trauma copiilor fără apărare subiectul unui nou reportaj România, te iubesc!

Unii copii, însă, cară în spate semne fizice, ale unor abuzuri din partea celor care ar trebui să-i iubească și să-i învețe să fie oameni. Abuzați de familie. Umiliți de societate. Ignorați de autorități – Crescuți cu frică – un reportaj de Paula Herlo, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Unul din doi părinți care recunoaște că își lovește copiii spune că o face pentru binele lor. Doar un părinte din zece spune că nu și-ar lovi niciodată copilul. Trăim într-o țară în care violența asupra minorilor e tolerată și de comunitate, și de autorități. 63% dintre copiii cuprinși într-un studiu Salvați Copiii spun că au fost loviți cel puțin o dată.

„Duminică, la România, te iubesc! vorbim despre violența în familie. Despre copiii bătuți despre care nu află nimeni. Despre abuz și ochii închiși ai unei societăți care trebuie să învețe că „bătaia nu e ruptă din rai”, ci e iadul pe pământ pentru pruncii care, deveniți adulți, vor perpetua acest comportament violent. Un copil lovit e un copil care se simte neiubit. Generații întregi au fost „educate” prin pedepse corporale. Vremurile s-au schimbat și e momentul să ne schimbăm și noi”, a spus Paula Herlo.

Ce măsuri iau autoritățile? Cum văd părinții care își abuzează copiii toată această situație? Care sunt traumele pe care le are astăzi un adult abuzat în primii ani de viață? Aflăm duminică, de la 18:00, într-o nouă anchetă, la România, te iubesc!.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...

Tesla reduce prețurile unor modele în Europa, după ce a anunțat reduceri și în SUA

Tesla reduce prețurile unor modele în Germania și în alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat duminică un purtător de cuvânt,...

Aeroport evacuat! Alertă cu bombă la Chișinău, a doua în două zile

Un zbor de la Londra către Chișinău a fost nevoit să schimbe ruta de urgență, îndreptându-se către aeroportul din Iași, după ce aeroportul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă