4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleActivități pentru turiștii care pleacă în excursie în Delta Dunării pentru o...

Activități pentru turiștii care pleacă în excursie în Delta Dunării pentru o zi

Timpul se dilată pentru turiștii care merg într-o excursie în Delta Dunării pentru o zi. Da, poate că timpul pare mult prea scurt pentru a vizita cele mai frumoase locuri din Delta Dunării, însă plimbările cu șalupa și vizitele în satele lipovenești vor facilita contactul cu tradițiile și cultura asociate Deltei Dunării.

În ciuda miturilor care planează asupra acestei regiuni ușor arhaice, este totodată și cea mai ofertantă pentru turiștii care doresc să descopere lucruri, locuri și oameni noi. Printre acestea se numără peisajele (unice în orice anotimp, care atrag fotografii din întreaga lume pentru instantanee spectaculoase), specii de păsări și răpitoare ce se afișează doar în anumite sezoane, și, bineînțeles, activități în aer liber ce amintesc de copilăria petrecută în aer liber.

E cool și interesant să mergi în excursie în Delta Dunării!

Așa cum moda revine, românilor li se (re)deschide apetitul pentru a vizita Delta Dunării, după cum obișnuiau vechile generații. În plus, unele anotimpuri înfrumusețează peisajele și aduc în atenția turiștilor specii rare de păsări și răpitoare ce își fac apariția într-un spectacol unic al diversității.

În egală măsură, într-o excursie de o zi în Delta Dunării, turiștii pot urma un program complet de activități, respectiv plimbări cu șalupa, vizitarea obiectivelor turistice din Delta Dunării și a locurilor din Tulcea și Sulina. În plus, principalul avantaj al vizitării Deltei Dunării este specificitatea locurilor. Așadar, aveți nevoie doar de energie, haine potrivite care să vă protejeze de vânt și țânțari și, nu în ultimul rând, de deschidere la noi:

Specii spectaculoase de păsări și răpitoare

Pe durata întregului an, în Delta Dunării pot fi admirate sute de specii de păsări și răpitoare ce își fac apariția în anumite anotimpuri. Un moment spectaculos, așadar, cu atât mai mult cu cât discutăm despre specii rare, unice pe teritoriul României. O noutate pentru cei mici, care vin în Deltă cu o poftă teribilă de necunoscut, dar și pentru părinți și seniori.

Oricand puteți vedea în Deltă diferite specii de gâște și rațe, de la Gârliță la rață catifelată, rață cu ciuf, rață roșie, alături de stârci, cormorani și pelicani. Un plus pentru vizitarea Deltei Dunării este și absența vegetației în perioadele rece, de pildă finele toamnei, ce vă permite să vedeți specii rare de căprioare, mistreți sau celebra pisică sălbatică pe care cei mici o știu doar din cărți.

Locuri unde este cel mai frumos în Delta Dunării

Discutăm despre o regiune care este frumoasă în orice anotimp și care ne invită la un spectacol al naturii ce îmbracă locurile unde este cel mai frumos în Delta Dunării. Peisajele inspirate din poveștile copilăriei atrag ca un magnet turiștii în Deltă, în timp ce conferă un sentiment de familiaritate prin modul încântător în care vegetația și fauna armonizează atât de lin și perfect.

Pădurile, câmpiile, dealurile și satele lipovenești dobândesc o frumusețe unică, imposibil de asociat vreunui alt peisaj din România. Conservate și ținute departe de influența omului, aceste locuri oferă o vibrație care încălzește simțurile. Imaginile surprinse de turiști în excursiile de o zi în Deltă sunt deosebite și surprind boemia acestei frânturi de Rai.

Gusturi, tradiții, obiceiuri și culturi lipovenești arhaice       

Locurile noi înseamnă contactul cu diferitele culturi și tradiții care alcătuiesc “zestrea” spirituală a lipovenilor. Odată ajunși aici, turiștii descoperă preparate specifice zonelor, însă iau contact și cu obiceiurile locurilor, în funcție de perioada în care ajung în Deltă. În plus, localnicii le pregătesc nenumărate surprize gastronomice în cadrul excursiei lor de o zi.

Sunt atâtea locuri de vizitat în Tulcea și Sulina, iar gama de activități este atât de vastă încât este păcat să nu profitați de această ocazie unică și să nu alocați o zi pentru o excursie în inima Deltei. Pentru oamenii locurilor, acesta nu este doar un periplu în cultura și tradițiile vechi de sute de ani, ci o adevărată lecție de istorie pentru turiștii care nu întâlnesc des regiuni virgine din România.

Activități pe care le puteți face în familie în Delta Dunării

Există numeroase activități pe care le puteți face în această perioadă alături de familie, prieteni sau cei alături de care doriți să plecați într-o excursie de o zi în Deltă. Fiindcă opțiunile sunt multe, timpul destul de limitat, iar entuziasmul atât de mare încât și-ar dori să facă de toate într-o singură zi. Un site precum excursiideltadunarii.ro vine în sprijinul turiștilor cu un itinerariu ce acoperă toate locurile, obiectivele turistice și frumusețile Deltei Dunării.

Așadar, o excursie de o zi în Delta Dunării cuprinde:

Plimbare cu barca și șalupa în Deltă

Poți să te plimbi cu barca și șalupa în Delta Dunării pe Brațe și Canale, în zonele cuprinse în itinerariul excursiei de o zi. Tot ce trebuie să faceți este să vă echipați corespunzător, pentru a face față vantului moderat. Mergeți cu șalupa unde este cel mai frumos în Delta Dunării, respectiv în Tulcea, Sulina, Brațul Sf. Gheorghe etc.

Descoperiți cele mai frumoase locuri din Delta Dunării

Dincolo de Brațele și Canalele pe care le veți traversa cu șalupa sau barca, nu sunt omise frumusețile virgine ale Deltei Dunării. Ne referim, aici, la pădurea Caraorman, pădurea Letea, cunoscute pentru frumusețea și specificitatea lor, dar și localități și sate lipovenești care și-au conservat exemplar unicitatea odată cu trecerea timpului.

Vizitați cele mai populare obiective turistice din Delta Dunării

O excursie de o zi în Delta Dunării vă expune unui colț de istorie. De pildă, puteți vizita Turnul de Apă, Farul și multe alte obiective turistice din Sulina despre care doar ați auzit sau pe care le-ați văzut doar o dată în viață. Astfel de activități sunt integrate în itinerariile excursiilor de o zi, fiind ofertante pentru familiile numeroase. Cei mici vor fi fascinați de aceste noutăți!

Serviți prânzul la localnici, în sânul unei comunități lipovenești

Itinerariul de o zi în Delta Dunării cuprinde și opriri la localnici unde turiștii sunt invitați să servească prânzul. O ocazie inedită pentru a gusta din preparatele tradiționale pe bază de pește și rețete absolut delicioase pe care nu le întâlnesc în alte regiuni. Mai mult, este momentul cel mai așteptat de turiști, “obosiți” după plimbările cu șalupa în aproape toată Delta Dunării.

În timp ce juniorii spun că e cool să mergi în #excursiideltadunarii, pentru seniori este de fiecare dată o încântare. Liniștea, peisajele de poveste, tradițiile arhaice și oamenii locurilor formează noul care scoate Delta Dunării din tiparele convenționale ale destinațiilor turistice. Prețurile pentru o excursie de o zi pornesc de la 120 Ron, pentru 4 – 5 ore, și nu depășesc 170 Ron, pentru 9 – 10 ore.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă