10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleActriţa Rosenda Monteros a încetat din viață

Actriţa Rosenda Monteros a încetat din viață

Născută în Veracruz, pe 31 august 1935, ea a murit pe 29 decembrie 2018, în Ciudad de Mexico.

Actriţă de teatru şi film, atât în Mexic, cât şi în Spania, Monteros a devenit cunoscută în 1960, când a interpretat rolul Petra din „The Magnificent Seven”, unde a jucat alături de Yul Brynner, Steve McQueen şi Charles Bronson. A urmat partitura Ustane, în „She” (1965), de Robert Day, cu Ursula Andress în rol principal.

A studiat dansul şi în adolescenţă a început să joace teatru experimental, potrivit El Mundo. Dansatoare profesionistă, a fost distribuită iniţial în film de Julio Bracho, care i-a devenit soţ. După doi ani de căsnicie, în 1957, s-au despărţit, iar cariera ei a început să crească.

În 1958, a colaborat cu René Cardona pentru „Las tres pelonas”, iar un an mai târziu, a jucat rolul „La prieta” în „Nazarín” al lui Buñuel. Adaptarea făcută de regizorul aragonez a făcut-o celebră în Spania şi la nivel internaţional.

Fără să se îndepărteze de zona dansului, ea a făcut parte în aceeaşi perioadă din compania lui Katherine Dunham.

A mai colaborat cu regizori ca Rogelio A. González („El esqueleto de la señora Morales, 1960), Julio Coll („Los cuervos”, 1961) şi Fernando Fernán-Gómez („Ninette y un señor de Murcia”, 1965).

În anii 1960, s-a mutat la Madrid şi a devenit una dintre preferatele producătorilor internaţionali care au filmat în Spania. A părăsit pensinsula Iberică după un deceniu şi a jucat mai mult în seriale şi producţii mexicane. În ultimii ani, s-a dedicat teatrului şi a interpretat din repertoriul Secolului de Aur spaniol.

Cele mai citite

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Șapte răniți după un accident de circulație pe DN 7, la ieşirea din Deva spre Arad

Şapte persoane care se aflau într-un microbuz au fost rănite într-un accident de circulaţie care a avut loc marţi seara pe DN 7, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă